На Рівненщині двоє поліцейських постраждали у сутичці з "євробляхерами"

На Рівненщині двоє поліцейських постраждали у сутичці з "євробляхерами"

Фото: УНІАН

Правоохоронці затримали трьох мітингувальників.

Увечері 20 листопада на трасі Київ - Чоп на Рівненщині між учасниками автомобільного протесту "євробляхерів" та поліцейськими виникла сутичка, внаслідок якої постраждали двоє правоохоронців, а троє мітингувальників потрапили до відділення поліції.

Про це "Українській правді" розповів речник Національної поліції України Ярослав Тракало.

За його словами, "євробляхери" відмовилися виконувати вимоги патрульного поліцейського, який регулював дорожній рух. Один з мітингувальників застосував до правоохоронця силу, зірвав з нього радіостанцію та жетони. До конфлікту долучилися інші учасники протесту.

У підсумку двоє патрульних, командир та заступник командира батальйону, отримали забої. Медики надали їм необхідну допомогу. Трьох мітингувальників, які брали участь у сутичці, затримали та доправили до Рівненського районного відділення поліції. Після надання пояснень їх відпустили.

За словами Тракало, слідчі внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 345 кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Також у поліції проводять службове розслідування щодо правомірності дій правоохоронців щодо мітингувальників.

У поліції зазначили, що станом на 20:30 рух трасою Київ-Чоп у Рівненському районі було розблоковано.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Податкового кодексу щодо акцизного податку на автомобілі у другому читанні і в цілому. У тексті законопроекту залишився коефіцієнт віку, проте з поправкою, що він не може перевищувати 15. Тобто акциз навіть на 20-річну автівку рахуватиметься із коефіцієнтом віку 15.

Також поправки вводять знижувальний коефіцієнт 0,5 до акцизу. Таким чином вводиться 50% знижка на акциз на перші три місяці від початку введення змін у дію.

Громадська організація "Авто Євро Сила" оголосила, що на 20 листопада запланований початок безстрокової всеукраїнської  "акції громадської непокори". Активісти хочуть домогтися, щоб влада врахувала їхні вимоги, зокрема - про відміну коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу.

Україною прокотилися гучні протести "євробляхерів"

Україною прокотилися гучні протести "євробляхерів"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Євробляхи
Наступна публікація