Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Надлишок сої та консервантів. Які небезпеки приховують копчені ковбаси

Дієтологи попереджають: ці продукти дуже небезпечні для здоров'я.

Українці перед Новим роком масово атакують полиці магазинів та ринків. І один з найпопулярніших відділів – ковбасний.

Люди впевнені, що копчені ковбаса або шинка, запаковані у вакуум, зберігаються довго, і ними можна ласувати чи не щодня протягом кількох тижнів, йдеться в сюжеті Сніданку з 1+1.

Цьогорічні ціни на ковбасну продукцію - від 55 гривень за кілограм сосисок і близько ста гривень за кілограм балика або палицю ковбаси. Попри високу ціну, новорічний стіл без салатів та бутербродів з ковбасою або копченим м'ясом більшість українців не уявляють.

Але чи варто зловживати копченим м'ясом? Та чому ці продукти небезпечні для здоров'я?

Насправді, копчені балики, ковбаси і сосиски – шкідливі для здоров'я, запевняють дієтологи. Знайти справжнє м'ясо в московській ковбасі або сервелаті сьогодні дуже складно. Натомість в цих продуктах - надлишок сої та консервантів, які спричиняють небезпечні хвороби. Лікарі кажуть, що ці агресивні продукти можуть стати причиною таких хвороб як гіпертонічна хвороба, гастрит, панкреатит, холецистит, гепатит.

Тож щодня копчене м'ясо споживати не можна: і від популярного бутерброда з ковбасою вранці краще відмовлятися, радять дієтологи.

Відео Які ковбаси полюбляють українці

Залиште свій коментар

Вибір редакції