Останні результати підрахунку голосів на місцевих виборах. Інфографіка

Останні результати підрахунку голосів на місцевих виборах. Інфографіка

Фото: Reuters

ТСН.ua наживо стежить за опрацюванням виборчих протоколів у всіх регіонах України.

В Україні триває підрахунок голосів. / Фото: Reuters
У неділю, 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори. Згідно з даними з даними ЦВК, у виборах взяли участь 46,6% виборців. Наразі триває підрахунок голосів по всій території України. Однак найактивніше виборчі бюлетені обробляють у Львівській області. Так, станом на 00.00 27 жовтня було оброблено 96% протоколів. Згідно з цими даними, до міськради проходять вісім партій, одній не вистачає всього 0,01%. 

Зазначимо, що не з усіх областей надходять дані про оброблені протоколи. Подекуди повідомляється тільки про прохідні місця до міськрад, а про міських голів інформація залишається невідомої. На часі відомо наступні результати підрахунку голосів:

Рівненська область

У Рівному на виборах міського голови лідирує чинний мер Володимир Хомко (39%), до Рівненської міської ради проходить 7 партій. На другому місці голова "Рівненського громадського контролю" Дмитро Якимець. Він набрав понад 18,6% голосів, на третьому – кандидат від ВО "Свобода" Олексій Бучинський із результатом понад 11% голосів виборців. Всього на посаду міського голови Рівного претендували 12 кандидатів.

Волинська область

"Українське об'єднання патріотів – УКРОП" повідомило про свою перемогу на виборах до міської ради Луцька, а також до Волинської облради, посилаючись на результати паралельного підрахунку голосів, проведеного обласною парторганізацією.

Житомирська область

На виборах до Житомирської обласної ради лідирує "Блок Петра Порошенка "Солідарність", який набирає 23,36% голосів. За ВО "Батьківщина" проголосували 16,89% виборців, "Опозиційний блок" - 9,03%. Усього проходять 8 партій.

Одеська область

На виборах міського голови Одеси за результатами обробки 25% бюлетенів лідирує чинний мер Геннадій Труханов. Повідомляється, що Труханов набирає 51,5% виборців, Саша Боровик - 23,7%, Едуард Гурвіц - 7,7%, Сергій Ківалов - 5,1%.

Харківська область

За результатами обробки 85% бюлетенів до Харківської облради на місцевих виборах проходять 6 партій. Про це свідчать дані паралельного підрахунку голосів, який проводить партія "Відродження". За даними підрахунку, у цьому регіоні лідирує "Відродження", набравши 35,6%.

Сумська область

У Сумах наразі обробили 50% протоколів. Відповідно до результатів, наразі лідирує чинний міський голова – Олександр Лисенко (партія "ВО "Батьківщина").

Крім того, 25 жовтня протягом голосування екзит-поли проводили свій підрахунок голосів. Відтак, за даними екзит-полів, попередні результати виборів у найбільших містах України виглядають наступним чином:

26 жовтня на сайті ЦВК оприлюднили відомості щодо кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях. Всього у місцевих виборах взяли участь 46,6% виборців. Найактивніше українці голосували у Тернопільській області - 56,5%, та у Львівській - 56,3%. У Києві явка склала 41,9%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація