Після підриву електроопор у Чаплинці увесь Крим залишився без світла

Після підриву електроопор у Чаплинці увесь Крим залишився без світла

Електрика припинила надходити в Крим з материка. / Фото: УНІАН

У "Крименерго" підтвердили проблеми з електропостачанням.

Після того, як невідомі підірвали пошкоджені електроопори в Чаплинці, анексований Росією Крим залишився без світла.

Про відключення електроенергії в Севастополі, Сімферополі, Євпаторії, Феодосії та інших містах, повідомляють користувачі соцмереж та інтернет-форумів.

У "Крименерго" заявили, що всі населені пункти на півострові залишилися без світла, повідомляє ТАСС.

"Крим повністю відключений, подробиць повідомити не можу", - сказав директор компанії Віктор Плакіда.

Факт відключення електроенергії підтвердили в МНС.

Кримські енергетики задіяли всі резервні джерела електропостачання, включаючи мобільні генератори і електростанції. "В першу чергу підключаються соціальні об'єкти та об'єкти життєзабезпечення", - повідомило ТАСС джерело в "уряді" окупованого Криму.

Нагадаємо, 20 вересня на кордоні між материковою Україною і окупованим півостровом припинився рух вантажівок. Три пункти пропуску Чонгар, Каланчак і Чапланку, якими можна дістатися в Крим, взяли під свій контроль громадські активісти, щоб не пускати більше на анексовану територію товари з України. Акцію оголосили безстрокову.

Акцію ініціював Меджліс кримськотатарського народу. Його лідери вимагають скасувати закон про вільну економічну зону "Крим": він звільняє від сплати податків підприємців, які торгують з Україною, і фактично легалізує "сірі" схеми.

Увечері 21 листопада, в річницю Революції гідності, біля селища Чаплинка на Херсонщині до 100 озброєних бійців Нацгвардії і батальйону "Херсон" оточили учасників блокади Криму. Вони намагалися відтіснити активістів під двох електроопор, які були підірвані напередодні.

У підсумку переговорів між силовиками та активістами обидві сторони відійшли від електроопор. Потім силовики змогли забезпечити ремонтні роботи по заземленню ЛЕП. Після цього невідомі підірвали пошкоджені опори.

Повʼязані теми:

Наступна публікація