Президент "Мотор Січі" назвав обшуки СБУ "рейдерським захопленням"

Президент "Мотор Січі" назвав обшуки СБУ "рейдерським захопленням"

Фото: УНІАН

Богуслаєв запевнив, що співпраця з китайськими інвесторами відбувається у суворій відповідності до законодавства.

Обшуки Служби безпеки України на ПАТ "Мотор Січ" у Запоріжжі є "частиною плану щодо рейдерського захоплення" підприємства.

Про це заявив почесний президент, генеральний авіаконструктор компанії, народний депутат від партії "Воля народу" В'ячеслав Богуслаєв, пише "Інтерфакс-Україна".

"Те, що вчора відбувалося (слідчі дії на підприємстві - прим.ред.) - це частина плану з рейдерського захоплення... Це серйозний удар по репутації. Сьогодні я вже зустрічався з представниками деяких країн і пояснював їм, що це рейдерське захоплення", - наголосив він.

За словами Богуслаєва, під час обшуків один з охоронців заводу отримав серйозні травми і нині перебуває в лікарні.

"Гройсман (прем’єр-міністр України - прим.ред.) обіцяв, що зніме балаклави, зупинить "маски-шоу", а вчора на завод через прохідну перестрибували співробітники "Альфи" в балаклавах. Якщо такий тиск чинять на великі підприємства, то я навіть боюся припустити, що відбувається з малим і середнім бізнесом", - додав президент "Мотор Січі".

Водночас Богуслаєв заперечив підозри СБУ щодо скуповування іноземцями контрольного пакета акцій підприємства та планів передати виробництво авіадвигунів та технології новому заводу, який нині будується.

"Наші акції продаються відкрито на біржах... Я продав 15% акцій і залучив інвестиції: 100 млн доларів минулого року і стільки ж цього", - додав він, запевнивши, що продаж акцій китайському інвестору, а також співпраця щодо організації ліцензійного виробництва українських авіадвигунів у Китаї здійснюються підприємством у суворій відповідності до законодавства.

Окремо Богуслаєв зазначив, що заплановані на 25 квітня річні збори акціонерів ПАТ "Мотор Січ" відбудуться згідно з наміченими планами.

За даними компанії, під час зборів акціонерів планується затвердити фінансовий результат компанії за 2017 рік, а також оновити установчі документи та склад Наглядової ради ПАТ.

Нагадаємо, у понеділок, 23 квітня СБУ провела обшуки на підприємстві "Мотор Січ" у Запоріжжі. Попередньо відкрито кримінальне провадження щодо підготовки диверсії. На 56% акцій "Мотор Січі" нині накладений арешт.

"Наразі представники компанії-нерезидента мають намір протиправно сконцентрувати придбаний пакет акцій, що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства, і отримати повний контроль над його діяльністю в сфері військових оборонних замовлень, що підтверджується матеріалами справи", - розповіли у спецслужбі.

У липні 2017 року ГПУ виявила схему привласнення понад 350 млн грн посадовцями "Мотор Січ". Схема діяла протягом 2013-2016 років. Під час обшуків правоохоронці вилучили 500 тис. доларів та значний обсяг антикварних цінностей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація