Психологи розповіли, як прищепити дитині бажання вчитися

Психологи розповіли, як прищепити дитині бажання вчитися

Фото: УНІАН

Відсутність мотивації у дитини дорослі нерідко плутають зі звичайною неслухняністю.

"Не хочу вчитися!" або: "не піду до школи!" - такі фрази чують багато батьків школярів.

А коли намагаються вирішити проблему, часто діють неправильно, йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1". Таким чином, діти ще більше втрачають інтерес до навчання.

Зазначається, що відсутність мотивації у дитини дорослі нерідко плутають зі звичайною неслухняністю. І замість того, щоб допомогти дитині, сварять за погані оцінки або ставлять їм у приклад інших – більш успішних дітей. І це, твердять психологи, найбільша помилка батьків.

Причиною небажання вчитися може бути біологічна неготовність дитини пізнавати щось нове. З цим часто стикаються батьки учнів, які пішли до школи у 6 років. Іншою поширеною причиною може бути надмірна опіка дитини дорослими або ж навпаки перебільшена вимогливість та погрози.

Щоб прищепити малечі бажання вчитися, змалечку підтримуйте в ній цікавість до усього нового. Не залишайте запитання дитини без відповідей та демонструйте інтерес до усього, чим захоплюється донька або син. І головне - хваліть дітей за найменші успіхи.

Нагадаємо, раніше нейродослідники з Вищої школи економіки та університетської клініки Шаріте в Берліні запропонували метод, здатний передбачити, в які саме моменти обробка мозком інформації відбувається швидше. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація