Російські спецслужби платять дві тисячі доларів за підпал церков УПЦ МП - СБУ

Російські спецслужби платять дві тисячі доларів за підпал церков УПЦ МП - СБУ

Фото: Associated Press

СБУ викрила таку провокацію.

Спецслужби Росії та псевдослужби незаконних бандформувань на Донбасі намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні підпалами храмів УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники СБУ встановили, що спецслужби РФ та підпорядковані їм "МГБ ЛНР/ДНР" здійснюють пошук виконавців, які за дві тисячі доларів США готові вчинити підпали культових споруд УПЦ МП. За умови надання в якості звіту відеозапису злочинних дій, зловмисник пообіцяв надіслати дві тисячі доларів США на картковий рахунок, відкритий в одному з українських банків", - йдеться у повідомленні.

До українських службовців потрапили матеріали розмови між замовником і ймовірним виконавцем. Куратори розповідають, що треба зняти на відео 10 секунд горіння, намалювати певні символи, а також не брати з собою телефон із сім-картою і увімкнути авіарежим. Церква обов'язково має бути Московського патріархату, проте не обов'язково спалювати повністю, достатньо, щоб просто загорілася. 

СБУ вже попередила спробу підпалу культової споруди, проте вербування російськими спецслужбами продовжуються. 

Нагадаємо, у грудні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що церковна тема може бути використана Росією не тільки в пропаганді, а й у провокаціях на території України під час підготовки до виборів президента.

Поліція затримала 24-річного безхатька, підозрюваного у підпалі будівлі Києво-Печерської лаври

Поліція затримала 24-річного безхатька, підозрюваного у підпалі будівлі Києво-Печерської лаври

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація