СБУ обшукала Дніпровську раду та Держгеокадастр

СБУ обшукала Дніпровську раду та Держгеокадастр

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Розслідується справа про заволодіння землею.

Служба безпеки провела обшуки у Дніпровській міськраді та кабінетах Держгеокадастру в рамках розслідування справи про заволодіння ділянками землі територіальної громади Дніпра.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Там кажуть, що отримали докази - документацію - незаконного передавання комунального майна у власність комерсантів. За даними спецслужби, місцеві чиновники передали понад 500 земельних ділянок вартістю у 1,5 млрд гривень.

"Слідчі встановили факти знищення обʼєктів культурної спадщини на території Дніпра і передачі ділянок, на яких вони були розташовані, під комерційну забудову", — сказано в повідомленні.

В СБУ додали, що деякі ділянки оформили на померлих людей. Розпочато кримінальне провадження за статтею про шахрайство (ч. 4 ст. 190 КК) та зловживання владою (ч. 2 ст. 364 КК).2

Як згодом заявили у Дніпровської міськраді, вони самі звернулися до правоохоронців, бо запідозрили шахрайство. Там додали, що до злочину може бути причетний колишній керівник справами міськради.

Раніше СБУ прийшла з обшуками до Президії НАНУ. Служба задокументувала, що високопосадовці Національної академії наук незаконно передали під забудову ділянку столичної землі вартістю понад 300 мільйонів гривень. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація