Стало відомо, коли розпочнеться призов офіцерів запасу

Стало відомо, коли розпочнеться призов офіцерів запасу

Фото: УНІАН

Також у Міноборони розповіли, скільки офіцерів набиратимуть.

Призов офіцерів запасу до української армії розпочнеться вже найближчими тижнями.

Про це розповіли у Міністерстві оборони України, пише ВВС Україна. 

"Зараз наказ перебуває у Міністерстві юстиції на державній реєстрації. Орієнтовно до кінця тижня він має бути зареєстрований. Далі буде процедура надання відповідних розпоряджень до військкоматів - це також займе один-два дні", - розповів представник управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Юзеф Венскович.

За його словами, призов офіцерів запасу розпочнеться через тиждень-два.

Окрім того, Венскович розповів, скільки офіцерів набиратимуть.

"Кількість невелика, про тисячі мова не йде", - прокоментував він.

Зазначається, що призиватимуть офіцерів за військовими спеціальностями, щодо яких у армії існує некомплект. Своєю чергою, Юзеф Венскович наголосив, що нестача молодших офіцерів у ЗСУ не є критичною.

"Не можна говорити про якийсь великий некомплект. Життя не стоїть на місці - у когось закінчується контракт і він звільняється, хтось переходить на вищі посади. Тобто, йде переміщення по кар'єрним щаблям і відповідно звільняються посади первинних офіцерів", - пояснив прес-офіцер.

Нагадаємо, у вівторок, 30 травня, міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на військову службу в Збройні сили України

Раніше повідомлялося, що в Україні змінили правила призову на військову службу. Ухвалений закон передбачає, що органи місцевого самоврядування, керівники підприємств, установ і організацій, в тому числі навчальних закладів, незалежно від місця їх перебування в Україні і наявності в їхніх адміністративно-територіальних одиницях військових комісаріатів, будуть зобов'язані на вимогу комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов'язаних про їх виклик у військкомати. 

В Україні з’явиться е-реєстр військовозобов’язаних, куди перенесуть дані з паперових документів

В Україні з’явиться е-реєстр військовозобов’язаних, куди перенесуть дані з паперових документів

Повʼязані теми:

Наступна публікація