Суд заарештував 500 тис. євро, за які екснардеп Онищенко хотів купити коня

Суд заарештував 500 тис. євро, за які екснардеп Онищенко хотів купити коня

Фото: УНІАН

Гроші були на естонському рахунку колишнього депутата-втікача.

Вищий антикорупційний суд заарештував 500 тисяч євро на банківському рахунку колишнього народного депутата України Олександра Онищенка.

Про це повідомляє Слідство.Інфо із посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

У вересні ці гроші Онищенко перевів в естонський банк зі свого російського рахунку. Кошти були частиною угоди з купівлі нового бігового коня. 

Втім, естонські правоохоронці "заморозили" гроші на рахунку екснардепа, а після цього САП домоглася через суд їхнього арешту.

Як відомо, Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня 2016-го Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави.

27 липня генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. У нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень.

На початку 2018 року Al Jazeera оприлюднила розслідування, за яким нардеп-втікач Олександр Онищенко та бізнесмен, засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс придбали у "младоолігарха"-втікача Сергія Курченка компанію, яка володіє 160 мільйонами доларів заморожених активів екс-президента Віктора Януковича.

ТСН знайшла елітний кінний комплекс Онищенка у Німеччині

ТСН знайшла елітний кінний комплекс Онищенка у Німеччині

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація