У Чернігівському СІЗО в'язня забили до смерті

У Чернігівському СІЗО в'язня забили до смерті

Фото: shepetivka.com.ua

Облпрокуратура встановлює обставини вбивства, відкрито кримінальне провадження за службову недбалість.

У Чернігові на території слідчого ізолятора після побиття помер один із ув'язнених.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

"Прокуратурою області невідкладно відреаговано на факт неналежного виконання обов'язків службовими особами Державної установи "Чернігівський слідчий ізолятор", що призвело до заподіяння тілесних ушкоджень в'язню, який невдовзі помер", - йдеться у повідомленні.

За даними слідчих, між в'язнями почався конфлікт, який переріс у бійку.

Також з'ясувалося, що інцидент стався завдяки тому, що співробітники установи не забезпечили належний нагляд та контроль за поведінкою ув'язнених.

Наразі відкрито кримінальні провадження за фактами умисного вбивства та службової недбалості. Триває досудове розслідування, яке контролює керівництво регіональної прокуратури.

Нагадаємо, в Одесі ввечері 17 серпня заарештований чоловік вбив і розчленував працівницю СІЗО. Інспектор ввечері зникла на території ізолятора, а згодом співробітники установи виявили її частини тіла.

За даними прокуратури, вбивство сталося через недбальство працівників установи - підозрюваному у вбивстві інспектора ізолятора дозволили не перебувати в камері. До того ж на території СІЗО не було встановлено мобільні пости, чергові яких зобов'язані наглядати, в тому числі, за виконанням робіт ув'язненими на господарському дворі.

В одеському СІЗО рецидивіст вбив жінку-конвоїра та засунув у мішки розрубане тіло

В одеському СІЗО рецидивіст вбив жінку-конвоїра та засунув у мішки розрубане тіло

Спецпризначенці приїхали в СІЗО наступного дня після вбивства. Арештанти впевнені, що це була акція залякування у відповідь на вбивство колеги. В адміністрації запевняють – це планові спецзаходи до Дня Незалежності. "Я особисто був присутнім на цих заходах і при мені фізична сила та спеціальні засоби не застосовувалися", - твердив заступник начальника державної кримінально-виконавчої служби південного управління Сергій Напрасніков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація