У Хмельницькому немовля викинули на смітник у коробці з-під взуття

У Хмельницькому немовля викинули на смітник у коробці з-під взуття

У Хмельницькому немовля викинули на смітник у коробці з-під взуття

Якщо матір знайдуть і з'ясують, що дитину залишили живою, жінці загрожуватиме тривале ув'язнення.

У Хмельницькому перехожий знайшов у сміттєвому контейнері дитя. Крихітна дівчинка лежала у коробці з-під взуття, яку чоловік вирішив відкрити в пошуках чогось цінного, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це сталося у цілком звичайному дворі в одному зі спальних районів міста. Місцеві жителі приголомшені. "Це слів немає. Це не жінка. Собака – і то цього не зробить, не викине своє цуценя", - каже мешканка найближчого будинку Поліна Штанько.

У Хмельницькому на смітнику знайшли мертве немовля

У Хмельницькому на смітнику знайшли мертве немовля

Про знахідку повідомила продавчиня розташованої неподалік крамниці. Вона сказала, що до неї підійшов невідомий чоловік і розповів про те, що натрапив на дитину в смітнику. Голос у нього був стурбований, тому одразу викликала правоохоронців та медиків, бо сподівалася, що дитинка жива. "Мені говорять таку інформацію, що немовля у контейнері. І я в ту ж хвилину побігла викликати службу. Вони за чотири хвилини вже були на місці. Не могли знайти, вони дитину не могли знайти. Вона була у коробці закрита. Мені здалося, що швидка ще його може спасти", - розповіла Людмила Опоклюк.

Але медики зарадити нічим не могли – немовля не дихало. Що спричинило смерть дитини, тепер з'ясовуватимуть експерти. "Тіло новонародженої дівчинки відправили на судово-медичну експертизу, де експерт має встановити причину смерті, чи була дитина вже мертвою, чи вона ще перебувала живою на смітнику", - пояснила речник Хмельницького міського відділу поліції Катерина Шкуратова.

Аби знайти матір, поліція перевіряє всі пологові будинки, опитує мешканців мікрорайону та обходить квартири, де часто збираються неблагополучні компанії. Наразі результатів цієї роботи немає. "Ми не знаємо, чи вона взагалі перебувала на якихось обліках. Можливо, вона вела оригінальний спосіб життя і завчасно знала, що не буде ставати на облік", - припускає представник поліції.

Нещодавно подібна ситуація склалася на Харківщині. Там знайшли труп немовляти, який близько місяці пролежав закопаним серед покинутого аеродрому. Чоловік та жінка, які перебувають у неофіційному шлюбі, приймали пологи вдома, а коли дитина народилася, батько закопав її посеред поля. Чоловік виїхав до РФ і вже звідти повідомив українських правоохоронців, де саме слід шукати могилу. Тепер слідство з'ясовує, чи немовля народилося мертвим, чи його живцем поховали дорослі.

Кореспондент ТСН Анна Тітовська

Повʼязані теми:

Наступна публікація