У Москві ФСБ намагалася завербувати дипломата з України

У Москві ФСБ намагалася завербувати дипломата з України

Фото: РИА Новости

Дипломат після інструктажу української контррозвідки відмовився від подальших контактів.

У Москві російські спецслужби намагалися завербувати одного з працівників шифрувального підрозділу українського посольства.

Як повідомили упрес-центрі СБУ, спецслужба діяла через однокурсника дипломата, з яким він навчався у військовому училищі, а наразі є полковником запасу Збройних Сил Росії.

"ФСБ тиснула на нього, проводила бесіди, щоб змусити звернутися до українського дипломата з пропозицією про конфіденційну співпрацю.   Російські спецслужби за згоду пропонували вирішити питання з приватизацією майна дипломата у тимчасово анексованому Криму та сприяти перевезенню родини до Росії", - кажуть силовики.

У СБУ також зазначили, що у разі відмови росіяни погрожували створити умови для мобілізації сина до лав Збройних сил України з подальшим його направленням до району проведення антитерористичної операції.

"Дипломат після інструктажу української контррозвідки відмовився від подальших контактів та обговорень стосовно запропонованої "співпраці", - додали у СБУ.

Раніше повідомлялося, що радник голови СБУ Юрій Тандит заявив, що представники російських спецслужб намагаються вербувати українських силовиків під час переговорів про обмін полоненими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація