У Рівному солдат Нацгвардії врятував школяра, котрий провалився під лід

У Рівному солдат Нацгвардії врятував школяра, котрий провалився під лід

Фото: ТСН

Ледве не закінчилися трагедією події в центральному парку міста.

У центрі Рівного військовий Нацгвардії врятував 13-річного школяра, який на озері провалився під  лід. Для солдата Анатолія Гордійчука це була звичайна прогулянка рівненським парком, яка раптом перетворилася на геройський учинок, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Гвардієць пригадує, що сидів із другом на лавці, коли побачив, що збігається натовп і почув благання про допомогу. "Дитина, школяр – тоне під кригою. Кричить: поможіть, будь ласка", - розповів солдат. Перехожі з усіх сил намагалися витягти хлопця з води, і трохи підтягли школяра до берега за допомогою палиці, але та раптом зламалася. "Він рукими держався за лід, і проломувався. Сумка його тягне і курточка зимова в нього була – його одразу тягне на дно", - пояснив очевидець.

Військовий Нацгвардії врятував школяра, який на озері провалився під лід

Військовий Нацгвардії врятував школяра, який на озері провалився під лід

Гордійчук швидко прийняв рішення та сам кинувся у крижану воду. "Мені було по пояс, коли я спустився, а йому я не знаю, він не доставав до дна. Я спустився, кажу: тримайся за руку, він такими очима зляканими дивиться", - пригадує солдат. Уже на березі незнайомка закутала змерзлого хлопчика шарфом, і люди всі разом повели дитину до найближчого кафе. "Дитина дійсно злякалася. Витягували його, розказували, досить багато людей", - каже працівниця закладу Леся Шевчук. "Йому зробили дві кружки чаю, він трусився", - розповіла її колега Валентина Кравчук.

Після огляду медиками підлітка забрали додому родичі, а солдат просто пішов до своєї частини. Лише згодом там дізналися про вчинок свого військовослужбовця, бо сам 21-річний Анатолій    змовчав. "Він дуже скромний, він спочатку взагалі нічого не хотів розказувати. Взяла гордість за нашого військовослужбовця, що в нас служать і ми командуємо такими військовослужбовцями", - зізнався заступник командира батальйону Галицької бригади Нацгвардії Сергій Осташевський.

Не виходити на кригу в таку погоду, навіть якщо на перший погляд вона здається міцною, наполегливо радять надзвичайники і дітям, і дорослим. Вчинок солдата вони називають героїчним. "У критичній ситуації він не розгубився та ризикуючи власним здоров’ям урятував хлопчика. Від Рівненщини ми подаватимемо кандидатуру Анатолія Гордійчука на всеукраїнську акцію "Герой-рятувальник року", - пообіцяла речниця управління ДСНС в Рівненській області Олена Гуменюк.

Проте сам солдат героєм себе не вважає – лише хотів би побачити врятованого хлопчину, аби дізнатися, як його здоров’я. Однак за адресою школяра Анатолію не відчинили, тож кілька слів він   передав через журналістів ТСН. "Руслане, не ходи по тонкій кризі, запам’ятай на все життя, хай для тебе це буде уроком", - попросив боєць Нацгвардии.

Кореспондент ТСН Анна Махно

Повʼязані теми:

Наступна публікація