Передавали дані ФСБ і брали хабарі: у СБУ розповіли про чистки у своїх лавах

Передавали дані ФСБ і брали хабарі: у СБУ розповіли про чистки у своїх лавах

Фото: УНІАН

Справи щодо п’ятьох співробітників СБУ скеровані до суду.

Протягом 2017 року за матеріалами внутрішньої безпеки СБУ до кримінальної відповідальності притягнуто шістнадцять співробітників відомства.

Одинадцятьом з них повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, чотири ‒ отримали вирок суду, справи щодо п’ятьох ‒ скеровані до суду, передає прес-служба СБУ.

Зокрема, до семи з половиною років позбавлення волі засуджено колишнього старшого слідчого управління СБУ в Львівській області. Правоохоронці встановили, що полковник юстиції вимагав триста тисяч гривень від місцевого мешканця за непритягнення до кримінальної відповідальності за звинуваченням у отриманні неправомірної вигоди.

П’ять років позбавлення волі отримала працівниця Херсонського управління СБУ. Оперативники спецслужби задокументували, що жінка передавала представнику ФСБ службову інформацію з обмеженим доступом.

Придніпровський районний суд Черкас визнав винним у скоєнні злочинів співробітника обласного управління, який несанкціоновано знімав інформацію з обмеженим доступом з автоматизованих систем для подальшого продажу. За матеріалами внутрішньої безпеки Служби, суд призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Про підозру в скоєнні злочинів повідомлено кільком співробітникам СБУ, викритим внутрішньою безпекою на корупційних діях. На Вінниччині, зокрема, підполковнику та майору СБУ, які вимагали п’ятдесят тисяч доларів від підприємців за нестворення штучних перешкод для ведення бізнесу. Оперативники управління внутрішньої безпеки СБ України затримали зловмисників під час спільної операції з НАБУ.

У Дніпрі вибухнув автомобіль прокурора, поки він був на розгляді справи щодо хабарництва

У Дніпрі вибухнув автомобіль прокурора, поки він був на розгляді справи щодо хабарництва

Співробітнику Львівського управління, який разом зі спільником вимагав десять тисяч доларів та елітне авто у місцевої підприємниці. За цю «винагороду» здирник обіцяв не притягувати жінку до кримінальної відповідальності за нібито скоєне правопорушення.

На Волині про підозру оголошено полковнику Служби, який планував обкласти «даниною» прикордонників. За сімнадцять тисяч гривень він гарантував не притягувати їх до відповідальності за переміщення товарів поза митними пунктами.

Починаючи з 2015 року до кримінальної відповідальності притягнуто шістдесят шість співробітників СБУ, про підозру в скоєнні злочину повідомлено п’ятдесяти шести. Двадцять один з них отримав вирок суду, справи щодо дев’ятнадцяти ‒ скеровані до судових інстанцій.

Нагадаємо, раніше Співробітники Служби безпеки України затримали техніка-оператора відділу інформаційного забезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії,  завербовану російськими військовими. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація