У справі про прорив кордону на ПП "Шегині" з'явилася ще одна стаття

У справі про прорив кордону на ПП "Шегині" з'явилася ще одна стаття

Фото: Reuters

Внаслідок порушення порядку на кордоні постраждали 8 прикордонників та 13 працівників поліції.

У рамках розслідування кримінального провадження про прорив кордону на контрольному пункті пропуску "Шегині" слідчі додали правову кваліфікацію за ще однією статтею - ч. 3 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зазначається, що на базі поліції Львівщини була створена об'єднана слідча група для проведення досудового розслідування.

Наразі поліцейські опитують очевидців та учасників подій на митному переході "Шегині". Серед опитаних – мешканці кількох регіонів, зокрема – Закарпатської, Херсонської, Полтавської областей тощо.

Одного з мешканців Херсонщини слідчі запросили для надання пояснень, проте, він відмовився. Відтак йому була вручена повістка для виклику на інший день.

Нагадаємо, позбавили громадянства Саакашвілі наприкінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня. Він в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону він дістався автобусом та перетнув його незаконно разом із 60-ма особами. Деякі з них застосовували силу щодо прикордонників. 

Держприкордонслужба України назвала прорив у пункті пропуску "Шегині", внаслідок якого Міхеіл Саакашвілі дістався території України, масовим незаконним порушенням державного кордону

Через прорив кордону на пункті пропуску "Шегині" затримано п'ятеро осіб. Правоохоронцями також встановлені особи шести можливих організаторів порушення громадського порядку поблизу кордону, а також 32 активних учасники тих подій. Понад 100 осіб допитані як свідки.

Стало відомо, коли розглянуть справу про незаконний перетин кордону Саакашвілі

Стало відомо, коли розглянуть справу про незаконний перетин кордону Саакашвілі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація