У Вінниці чоловік привів у двір багатоповерхівки косулю

У Вінниці чоловік привів у двір багатоповерхівки косулю

Звірятко вінничанин привіз із собою з села, куди воно прибилося з дикої природи.

У Вінниці ветеринари рятують косулю, котру в місто привіз мешканець багатоповерхівки. Тварину він прив'язав до дерева у дворі, щоб милувала око та розважала дітей, але згодом косуля за нез'ясованих обставин травмувалася, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Був відкритий перелом плечової кістки, розрив артерії плечової і розрив сухожилля. Проведена була операція, сухожилок зшили і накладений гіпс. Ще з півдоби-добу – було б зараження крові, сепсис і все", - зізнається ветеринар Ліля Романенко.

Мешканець вінницької багатоповерхівки прив'язав у дворі дику косулю

Мешканець вінницької багатоповерхівки прив'язав у дворі дику косулю

Зараз косулю, яку назвали Ланою, ветеринар лікує удома – поїть її свіжим молоком, на ніжку накладає компреси з глини. Антибіотики їй прокололи, а терапія не дала такого результату, як звичайна руда глина – косуля почала зводитися на ноги і ходити.

Маленьке косуленя, припнуте до дерева, люди побачили у дворі одного зі спальних районів Вінниці і викликали зоозахисників. Ті з'ясували, що звірятко привіз один із мешканців – мовляв, воно прибилося на обійстя в селі, а що з ним робити чоловік не знав. "Ми запропонували пану Богдану допомогу, щоб цю тваринку прилаштувати, тому що вона тут не може жити. Він погодився, але через тиждень тваринка була травмована", - розповіла зоохзахисник Людмила Сидорук.

Той же пан Богдан привіз тварину до ветклініки. Де і як травмувалося звірятко – не пояснив. Зоозахисники кажуть, що дика тварина у незвичних умовах могла й сама скалічитися, але не відкидають, що зло їй заподіяли люди. Заяву до поліції подали – там мають вирішувати, чи відкривати провадження за жорстоке поводження з твариною.

Лана ще кілька тижнів побуде під опікою ветеринара, після цього звірятко віддадуть у вінницький зоопарк. "Кінцівка повноцінно функціонувати вже не зможе, тому що там перерізане сухожилля і перерізана артерія, відсутній нормальний кровообіг. У дикій природі вона жити не зможе", - пояснює директор вінницького зоопарку Євген Ткачик. Але у звіринець не можуть забрати всіх скалічених тварин, тому для таких, як Лана, зоозахисники хочуть створити окремий реабілітаційний центр.

Кореспондент ТСН Анна Тітовська

Повʼязані теми:

Наступна публікація