"Укрзалізниця" відмовилась від німецьких електричок

"Укрзалізниця" відмовилась від німецьких електричок

Фото: delo.ua

Вирішили, що ця ідея не є економічно вигідною.

Керівництво Укрзалізниці відмовилося від ідеї закупівлі німецьких вживаних приміських поїздів.

"Ми проаналізували питання, пов'язане із закупівлею німецьких вживаних електричок, точніше дизель-поїздів. За нашими оцінками, переобладнання електричок під колію шириною 1520 мм виходить мінімум не дешевше, ніж капітальний ремонт нашого рухомого складу", - повідомив виконувач обов`язків голови правління УЗ Євген Кравцов, пише delo.ua.

Пріоритетним напрямком отримання вживаного рухомого складу з Німеччини для приміських пасажирських перевезень була можливість зробити це безкоштовно. Однією з моделей німецьких поїздів, які розглядалися для роботи в Україні, є DB-Baureihe 628.

Baureihe 628 - серія дизельних багатоцільових поїздів компанії Deutsche Bahn, які можуть використовуватися як в двовагонній комплектації, так і в складі кількох вагонів. Частина рухомого складу перебуває на консервації, але багато одиниць ще використовується на неелектрифікованих ділянках німецької залізниці.

Попередньо міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував закупівлю старих німецьких електричок з листопада 2017 року. Зокрема, міністр обстоював покупку цих поїздів і взимку цього року.

"Укрзалізниця" відреагувала на сюжет ТСН.Тиждень про життя залізничників у повоєнних вагонах

"Укрзалізниця" відреагувала на сюжет ТСН.Тиждень про життя залізничників у повоєнних вагонах

Повʼязані теми:

Наступна публікація