Унікальний алігатор Вася потрапив до Книги рекордів України

Унікальний алігатор Вася потрапив до Книги рекордів України

"Резидент" зоопарку в Миколаєві має статус найстаршого крокодила планети.

70-річний крокодил Вася з Миколаєва став рекордсменом – найстарішим міссісіпським алігатором у світі, який живе в неволі. Зазвичай такі рептилії живуть не більше 45 років, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Директор зоопарку Володимир Топчій уперше побачив Васю, коли сам ще був юннатом. "Скільки я себе пам'ятаю, я пам'ятаю цю тварину. В зоопарку старший за мене тільки крокодил Вася. У 1952 році алігатор приїхав до нас із Москви в обмін на чотирьох левенят", - розповів чоловік. Із маленької 50-сантиметрової дитинки виріс 3-метровий алігатор.

70-річного крокодила Васю з Миколаєва внесли до Книги рекордів України

70-річного крокодила Васю з Миколаєва внесли до Книги рекордів України

Олена Коваль доглядає Васю вже 14 років і переконана, що алігатор розумний, а свою помічницю відчуває навіть крізь стіну й одразу повзе вітатися. "Я от коли натираю скло, побачить мене – перепливає. Ти моя радість, товстун", - каже працівник Миколаївського зоопарку. Крокодил виконує всі команди Олени, слухняно переповзає в інший вольєр, коли потрібно прибратися. Добре їсть, особливо полюбляє м'ясо та рибу. Найбільшу ж насолоду дістає від купання – у воді розслабляється та милує око невимушеною поведінкою.

Працівники зоопарку кажуть, що попри належність до вкрай небезпечного виду хижаків, Вася на вдачу добрий і надзвичайно спокійний. Припускають, що саме в цьому і є секрет його довголіття. Вік і статус тварини-рекордсмена підтвердили в Книзі рекордів України. А у звіринці сподіваються, що років за 10 запросять гостей на новий рекордний ювілей Васі.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація