В Херсоні абітурієнтка ледь не завалила ЗНО через колір ручки

В Херсоні абітурієнтка ледь не завалила ЗНО через колір ручки

Абітурієнти мали взяти на екзамен ручку з чорною пастою

Неправильний колір ручки може коштувати майбутнім студентам цілого року підготовки.   

Через кулькові ручки, які взяла із собою на ЗНО з хімії херсонська абітурієнтка, вона ледь не "вилетіла" з екзамену. Про це повідомила проректор з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти КВНЗ Світлана Одайник, передає Укрінформ.

Дивіться ВІДЕО: Під час ЗНО наглядачі підслуховують абітурієнтів в туалетах

"Херсонська абітурієнтка взяла із собою на пункт тестування дві кулькові ручки із синьою пастою. Проте треба було мати при собі ручку лише із чорною пастою, щоб заповнити бланк "А". Записи, зроблені на цьому бланку пастою іншого кольору комп'ютер не зміг би прочитати і обробити. Працівники пункту тестування своєчасно побачили, що у абітурієнтки синя паста і дали їй свою ручку із чорною пастою", - розповіла Одайник.

Дивіться ВІДЕО: Українським абітурієнтам списати під час ЗНО не вдасться

За словами проректора, на тестування з хімії на Херсонщині записалося 1317 осіб, проте з'явилося 1172 особи. 141 особа взагалі не прийшла, двоє запізнилися і через це не були допущені на пункт тестування, ще двоє абітурієнтів прийшли без необхідних документів і теж не були допущені на тестування. А ще двоє абітурієнтів через виявлені у них мобільні телефони були змушені покинути аудиторію і також не пройшли тестування з хімії.

Як повідомлялося раніше, 10% абітурієнтів неспроможні скласти іспити з ЗНО

Повʼязані теми:

Наступна публікація