В ОБСЄ назвали кількість потерпілих цивільних на Донбасі за 2017 рік

В ОБСЄ назвали кількість потерпілих цивільних на Донбасі за 2017 рік

Фото: Getty Images

Цього року постраждалих вдвічі більше порівняно з минулим.  

Голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг назвав кількість жертв на окупованій території серед цивільного населення. Про це він заявив сьогодні, 25 травня,  під час брифінгу в Києві.

"Від початку 2017 року, станом на 24 травня, зафіксовано 225 випадків жертв серед мирного населення, 44 – загинули, 181 – поранені", - повідомив він.

Хуг також навів приклад кількості жертв у цей самий період 2016 року. Статистика складала 107 жертв серед мирного населення, 84 поранених і 23 загиблих. "Це дає нам збільшення на 110%, якщо порівнювати з показниками за минулий рік", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, вчора, 24 травня, у Міжнародному комітеті Червоного Хреста оприлюднили статистику зниклих безвісти на Донбасі за період конфлікту. Понад 600 зареєстрованих МКЧХ випадків зникнення безвісти залишаються нерозкритими. Переважну більшість зниклих осіб становлять чоловіки, а близько половини всіх випадків, над якими МКЧХ працює ще від початку конфлікту, стосуються зникнення цивільних осіб.

Повʼязані теми:

Наступна публікація