В Одесі лоша стало інвалідом через те, що його змушували катати туристів

В Одесі лоша стало інвалідом через те, що його змушували катати туристів

В Одесі лоша стало інвалідом через те, що його змушували катати туристів

Власниця тварини не полишає надії її повернути.

В Одесі зоозахисники знайшли на вулиці лоша, на яке з п'яти місяців одягали доросле сідло і змушували катати туристів. Ветеринар, що оглядав тварину, жахнувся, бо робити це можна лише з трьох років. Від перевантаження в річного коня з'явилася величезна рана, яка постійно кровила, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Курортні заробітки: в Одесі жінка змушувала лоша з 5 місяців одягати доросле сідло і катати туристів

Курортні заробітки: в Одесі жінка змушувала лоша з 5 місяців одягати доросле сідло і катати туристів

Зоозахисники кажуть, Роланд - одна з тих тварин, на яких заробляють гроші під час курортного сезону, а потім - убивають.

"Коня перед сезоном викуповують на бойні і все літо ця тварина працює у знемозі, без води, без їжі. Знаючи, що їй залишилося небагато до вересня, тоді її знову здадуть на бійню і вже ніхто її не врятує", - розповідає Ольга Целинська, юрист організації "Громадська рада зоозахисників Одеси".

Однак Роланда рятує поліція, яку викликали зоозахисники. Вона вилучає коня, бо документів на нього немає. Уже кілька днів тварина під опікою волонтерів, і досі не може наїстися. Тимчасовий доглядач Роланда пояснює, що через перевантаження та недоїдання лоша фактично стало інвалідом. Однак люди не втрачають надії і роблять усе, аби тварина одужала.

Поки Роланд одужує, жінка, яка заробляла на ньому гроші, не полишає надії повернути його назад. Бо вважає, що коня вкрали. І наголошує - лоша, якому виповнилося лише рік, експлуатувала правильно.

"Коня можна ставити під сідло тоді, коли він готовий. Загалом ідеальний вік - 2-2,5 роки. Він був заїжджений трохи раніше, теж були свої нюанси. Хочу домогтися того, щоби покарали спільноту, яка робить такі речі. І чому поліція не діє, теж буду дізнаватися", - каже Вероніка Кечехмадзе, власник коня.

Однак наразі до поліції звернулися зоозахисники з вимогою покарати жінку, яка заробляла гроші буквально на крові тварини. Якщо її провину доведуть, жінка може потрапити за ґрати на три роки.

Нагадаємо, у суботу, 5 серпня, під вечір на вулиці Грецькій в Одесі від неймовірної спеки знепритомнів кінь, який був запряжений у прогулянкову карету для катання туристів. Тварина кілька разів намагалася самостійно піднятися, однак їй це не вдалося. Небайдужі перехожі ледь не побили візників через експлуатацію коня в неймовірну спеку. Перехожі відігнали їх і поливали тварину водою та обклали її льодом. Люди викликали поліцію, аби ті зафіксували жорстоке поводження з твариною. 

Кореспондент ТСН Сергій Осадчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація