В Україні відзначають три свята: Покрову, День захисника та День козацтва

В Україні відзначають три свята: Покрову, День захисника та День козацтва

Фото: УНІАН

По всій країні заплановані масові святкові заходи.

В Україні в понеділок, 14 жовтня, відзначають одразу три свята: День захисника, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

Також 14 жовтня відзначають днем створення Української повстанської армії. Державним святом День захисника України став 2015 року за наказам  п’ятого президента Петра Порошенка.

Таке рішення ухвалили з метою "вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості".
 
У День українського козацтва в багатьох регіонах країни проходять тематичні фестивалі та фізкультурно-патріотичні змагання, в музеях організуються спеціальні виставки, у школах - тематичні уроки про славу запорожців.
 
Крім того, Богоматір вважалася покровителькою українського козацтва. Саме 14 жовтня козаки збирали Велику раду, на якій обирали гетьмана і визначалися з подальшими військовими планами.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава Служби безпеки України Іван Баканов та секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов у спільній заяві звернулися до людей, які 14 жовтня братимуть участь у масових заходах, політичних мітингах, акціях та ходах.

"Укрзалізниця" запустила додаткові потяги на День захисника України - Економічні новини

"Укрзалізниця" запустила додаткові потяги на День захисника України - Економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація