В Україні запустили 4G

В Україні запустили 4G

Фото: Pexels

Про це повідомив президент.

Сьогодні оператори мобільного зв’язку запускають 4G у понад двадцяти містах Украіни.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

Зв’язок четвертого покоління від сьогодні в Україні! Оператори мобільного зв’язку запускають 4G у понад двадцяти містах Украіни! Вітаю українців з впровадженням #4G!

Posted by Петро Порошенко on Thursday, March 29, 2018

Раніше Генеральний штаб ЗС України погодив операторам документи на використання радіочастотного ресурсу. Це дозволило фахівцям держпідприємства завершити роботи із здійснення частотних присвоєнь та видачі дозволів для РЕЗ нового стандарту зв’язку.

Київстар планує запустити перші 4G мережі в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Івано-Франківську, Тернополі та Львові. Також 4G зв'язком можна буде скористатися біля прикордонних пунктів у Волинській та Львівській областях і в курортних містечках Одеської та Запорізької областей.

Vodafone збирається запустити 4G у вказаному вище діапазоні в 28 містах: Києві, Борисполі, Вишневому, Чабанах, Дніпрі, Павлограді, Харкові, Куп'янську, Запоріжжі. Енергодарі, Львові, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську, Чернівцях, Новоселиці, Луцьку, Кропивницькому, Одесі та Херсоні. Пізніше до них додадуться Бровари, Ірпінь, Лиманка, Бердянськ, Ужгород, Мукачево, Паляниця та Яремче.

Мобільний оператор lifecell поки не озвучував свої плани і зазначав, що запуск послуги планує в найбільших містах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація