В уряді розповіли, чи можуть в Україні запровадити локдаун

В уряді розповіли, чи можуть в Україні запровадити локдаун

Фото: Associated Press

Прем'єр наголосив на важливості дотримання норм карантину.

В Україні можуть посилити карантин, якщо більшість областей опиняться у "червоній" зоні обмежень.

Про це під час засідання уряду 17 березня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Чи буде локдаун на території всієї країни, залежить тільки від нас з вами. Якщо "червоний" рівень буде запроваджений у переважній більшості областей, то ми будемо змушені вводити посилені карантинні заходи на всій території України", - сказав глава Кабміну. 

Шмигаль вкотре наголосив, що уникнути нового локдауну можна, якщо дотримуватися чинних нині карантинних обмежень. Зокрема, йдеться про зменшення соціальних контактів.  За його словами, уряд зробить усе, щоб не довелося посилювати карантин на всій території країни.

Прем'єр зауважив, що завдяки дії жорстких обмежень на Прикарпатті там вдалося стаблізувати ситуацію із захворюваністю на коронавірус та із розповсюдження COVID-19. В регіоні також зменшилася кількість пацієнтів, яким необхідна госпіталізація. 

Як повідомлялося, 17 березня Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони: у базовій "жовтій" залишилося лише чотири області: Дніпропетровська, Кіровоградська, Рівненська і Харківська. На "червоному" - Буковина, Закарпаття, Прикарпаття і Житомирська область. Всі інші області - "помаранчеві".

Новини України: загалом 11 833 громадянина отримали позитивні результати тестів по країні

Новини України: загалом 11 833 громадянина отримали позитивні результати тестів по країні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація