В'ятрович показав, що в Україні немає "бандеризації"

В'ятрович показав, що в Україні немає "бандеризації"

Фото: УНІАН

За його словами, спроби творити "культ Бандери" за канонами "культу Леніна" є шкідливими.

Голова інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає вкрай шкідливими спроби вигадувати культ Степана Бандери і представляти декомунізацію як "бандерізацію". 

Про це він повідомив у своєму Facebook.

"... Спроби творити "культ Бандери" за канонами "культу Леніна" є шкідливими як для розуміння його місця і ролі в нашій історії, так і для адекватного вшанування. Але ще більш шкідливими є спроби вигадувати цей культ і представляти декомунізацію як "бандерізацію", - вважає він.

За його словами,  за час декомунізації демонтовано 1320 пам'ятників "вождю пролетаріату" і встановлено 4 пам'ятники Бандері, а також перейменовано 51 493 об'єкти (вулиці, площі, сквери тощо), з них 34 отримали ім'я Бандери. 

"Фаховий експерт будує свої концепції, опираючись на факти. Тому, хто намагається нав'язати суспільству власне упереджене бачення, вони лише заважають", - зауважив В'ятрович.

Нагадаємо, нещодавно рівненські волонтери зруйнували міфи про "бандерівців" для дітей із Авдіївки. Освітяни таку ініциативу підтримують і кажуть, що таку практику варто було ввести ще з початку незалежності. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація