В ЄС закликають негайно припинити блокаду на Донбасі

В ЄС закликають негайно припинити блокаду на Донбасі

Фото: Штаб блокади торгівлі з окупантами / Facebook

Українську владу просять якнайшвидше вирішити цю проблему.

В Європейському Союзі закликають негайно припинити блокаду на Донбасі.

Про це Європейській правді повідомили у Представництві ЄС в Україні.

"Блокада залізничного сполучення між контрольованими державною владою територіями та ОРДЛО суперечить інклюзивному підходу до громадян України, які проживають на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Відповідальні за початок блокади повинні негайно її припинити. Влада ж, своєю чергою, має вирішити цю проблему якнайшвидше", - йдеться в коментарі.

Зазначається, що ця блокада може спричинити енергетичну кризу, що зашкодить громадянам України по обидва боки лінії розмежування.

ЄС зауважує, що прозорість руху товарів через лінію розмежування є невід'ємною та важливою, бо допомагає боротися з нелегальною торгівлею та контрабандою.

"Ми закликаємо українську владу посилити свої зусилля у цій сфері. Мінські домовленості залишаються основою мирного та довготривалого розв'язання конфлікту з повагою до суверенності та територіальної цілісності України", - наголосили у представництві.

Нагадаємо, 15 лютого, на позачерговому засіданні Кабінету міністрів затвердили рішення про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вкотре засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з територій, тимчасово непідконтрольних уряду. "Я вважаю, що блокада вугілля – це злочин. Принаймні що стосується вугілля, про інше не берусь судити", – зазначив він.

Гройсман також закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України. 

Пізніше стало відомо, що розпорядження уряду про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії може тривати не більше двох місяців. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає Укрінформ.

"Розпорядження діятиме протягом місяця. Воно може бути ще раз подовжене на місяць. Тобто не більше двох місяців дане розпорядження працює. І не більше", - запевнив міністр.

Уряд відреагував на торгівельну блокаду ветеранів АТО надзвичайними заходами щодо електроенергії

Уряд відреагував на торгівельну блокаду ветеранів АТО надзвичайними заходами щодо електроенергії
 

Повʼязані теми:

Наступна публікація