Вбивство Шеремета: фігурантам справи продовжили запобіжні заходи

Вбивство Шеремета: фігурантам справи продовжили запобіжні заходи

Фото: УНІАН

Так, Андрій Антоненко перебуватиме за ґратами ще два місяці.

Сьогодні, 2 лютого, Шевченківський районний суд Києва продовжив до 2 квітня дію запобіжних заходів фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це інформує ТСН.ua.

Так, ветеран АТО та музикант Андрій Антоненко (Riffmaster) ще як мінімум два місяці залишатиметься за ґратами, дитяча хірургиня і волонтерка Юлія Кузьменко перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Щодо третьої підозрюваної, Яни Дугарь, то суд продовжив строк дії обов’язків, покладених на неї.

Також суд не впустив на засідання народних депутатів, які хотіли взяти на поруки Андрія Антоненка.

Нагадаємо:

  • 12 грудня 2019 року Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють в убивстві військового й волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) і хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко. Третя підозрювана у справі — військова Яна Дугарь.
  • Андрія Антоненка спочатку звинуватили в організації вбивства журналіста, пізніше організаторами назвали "невстановлених осіб".
  • 21 травня 2020-го стало відомо, що підозрюваним змінили підозри. Антоненка тепер називають виконавцем злочину, як і Кузьменко, а Дугарь — спільниця.
  • Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів і, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, що суперечать версії слідства.

Як планували вбивство Шеремета. Інтерв'ю з колишнім білоруським спецпризначенцем Ігорем Макаром

Як планували вбивство Шеремета. Інтерв'ю з колишнім білоруським спецпризначенцем Ігорем Макаром

Повʼязані теми:

Наступна публікація