З Інтернету — у реальний світ: 25 січня учні повертаються до школи

З Інтернету — у реальний світ: 25 січня учні повертаються до школи

Карантин залишається, просто тепер він буде індивідуальним.

Українські школярі мають повернутися за парти вже цього понеділка. Зимові канікули закінчились, але сьогодні діти ще вчаться дистанційно. Після вихідних вони вийдуть із зумів і вайберів у реальний світ. Щоправда, чиновники й досі не беруться прогнозувати, як надовго.

Чи готові школи відчинитися — про це йдеться 21 січня в сюжеті ТСН.19:30.

Катя з братом Олегом учаться в одному, сьомому, класі.

"Якщо щось питають, а ти не знаєш, пишеш у чаті — у мене поганий зв’язок я вас не чую, у мене завис телефон", — ділиться секретами "успішного" навчання дівчинка.

А от у мами Наталі роботи стало вдвічі більше.

"Під час обідньої перерви ми всі вже збираємось за столом і я чоловікові кажу — я сьогодні за математичний диктант отримала 11. Так що ти завтра йдеш на історію", — говорить Наталія Ляшко.

Українські школярі повернуться за парти вже цього понеділка

Українські школярі повернуться за парти вже цього понеділка

Зйомки другого сезону всеукраїнської школи онлайн більше нагадували запис телешоу, ніж матеріалів для учнів. Грим, суфлери, режисери і літературні редактори. На екрані урок триває вп’ятеро менше, ніж офлайн.

"В інтернеті інша динаміка. Ну, де ви бачили блогера, який знімає півтори години відео — 5-10 хвилин", — вважає Олексій Головань, учитель Всеукраїнської школи онлайн.

Вісім сотень онлайн уроків обійшлися державі в чотирнадцять мільйонів гривень. Загалом планують записати три з половиною тисячі. Витрати окупляться, переконані в уряді.

Українські школярі продукт оцінили. За місяць існування в системі зареєструвалися сімдесят п’ять тисяч користувачів. Це — кожен тридцятий учень середньої і старшої школи.

"Є користувачі з тимчасово окупованих територій. Ми нещодавно з компанією переглядали — 75 учнів зареєстровані у Донецьку, 73 у Луганську, у нас є десятки користувачів з Криму — і це дуже надихає, що діти там можуть навчатися українською мовою за українською програмою і вступати до українських університетів", — говорить Анна Сидорук, керівниця проєкту Всеукраїнської школи онлайн.

Чиновники на запитання, коли і як школи виходитимуть із карантину, без "але" не відповідають.

"З 25 січня виходять всі, але в залежності від умов тієї чи іншої громади стосовно дотримання протиепідемічних норм", — зазначив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Як надовго школярі сядуть за парти, у Міністерстві освіти прогнозувати не беруться. Карантин залишається, просто тепер він буде індивідуальним. Двері зачинятимуть для окремих класів.

Нагадаємо, що під Запоріжжям суд покарав матір, яка від вересня не водила дитину до школи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація