За останній рік українці стали менше підтримувати незалежність

За останній рік українці стали менше підтримувати незалежність

Ледве половина українців підтримує незалежність

Лише трошки більше половини українців підтримують незалежність.

За останній рік українці стали менше підтримувати незалежність країни. Порівнюючи з 2012 роком, коли була найбільша підтримка (64,4%), у 2013 вона знизилася до 56%, йдеться в дослідженні Центру ім. Разумкова.

Крім того, Захід та Центр України більше підтримує незалежність, ніж Південь та Схід. Також спостерігається більша підтримка незалежності серед людей молодшого віку (50,8%  серед старших 60 років та 63,2% серед вікової категорії 18-29).

Але у дослідженні йдеться, що більшість громадян вважає День Незалежності святом. Показово, що таких людей більше, ніж тих, хто підтримує незалежність, -  61%.

Також українці вважають, що їхня родина більше втратила від незалежності. Відносна більшість українців переконана в цьому (41% проти 23,8%). Схожа кількість людей вважає радянське суспільство більш справедливим, ніж сучасну Україну (49,8% проти 16,6%).

Дослідження проводилося з 18 по 24 липня 2013 року. Було опитано 2011 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, що більшість українців віддають перевагу ЄС, а не вступу в Митний союз. Українців в МС лякають "корупція, тіньова економіка та домінування Росії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація