За українцями у поїздах спостерігатимуть через камери відеонагляду

За українцями у поїздах спостерігатимуть через камери відеонагляду

Фото: Укрзалізниця

Систему відеонагляду встановлять в оновлених пасажирських вагонах для контролю за порядком.

Державна компанія "Укрзалізниця" збирається встановити системи відеоспостереження в пасажирських вагонах, які пройшли капітально-відновлювальний ремонт, для контролю за порядком.

Про це повідомили у прес-службі "Укрзалізниці".

"Система відеоспостереження має складатися з трьох відеокамер і монітора. Відеокамери планується встановити з двох боків коридору вагона та в тамбурі. Монітор для спостереження розміщуватиметься в службовому купе провідника", - йдеться у повідомленні.

Водночас у компанії зазначили, що в деяких пасажирських поїздах вже є відеонагляд.

"Відеоспостереження дає можливість посилити порядок у поїздах, оскільки провідник зможе зі службового купе спостерігати одразу за всім вагоном", - пояснили в "Укрзалізниці", додавши, що також відео допоможе об’єктивно розслідувати можливі конфліктні ситуації та посилити контроль над недопущенням перевезення безквиткових пасажирів.

Нагадаємо, в Україні від травня на 12% подорожчає проїзд у потягах. "Укрзалізниця" планувала підвищити тарифи ще від 1 квітня. Та лише зараз завершується узгодження нових тарифів. Це не єдине подорожчання залізничних квитків. До кінця року ціни піднімуть ще на 12%. Наприклад, вартість проїзду в купе нічним потягом у середньому зросте на 100 грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація