Зеленський повідомив, коли в Україні зможе відбутися ЗНО

Зеленський повідомив, коли в Україні зможе відбутися ЗНО

Фото: УНІАН

Випускники зможуть здати ЗНО після другого етапу послаблення карантину.

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) в Україні в 2020 році, яке відтермінували через запроваджені обмеження у зв'язку зі спалахом коронавірусу COVID-19, може відбутися після другого етапу послаблення карантину. Чергові пом'якшення заплановані на 22 травня.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 13 травня.

"Другий етап пом’якшення карантину планується на 22 травня. Він торкнеться, зокрема, спортивних змагань, роботи готелів, проведення ЗНО та іншого. Я знаю, що всі зараз не розуміють, яким буде літо. Як планувати відпустку, коли дозволять літаки, коли дозволять потяги. Коли знову запрацюють кінотеатри, пляжі та метро. Відповідь проста: все це залежить від нас з вами", - прокоментував глава держави.

Зеленський, зокрема, наголосив, що перший етап послаблення карантину, не означає його повне скасування. І його може бути посилено, у разі збільшення кількості хворих коронавірусом. Тому, щоб цього не сталося, президент закликав громадян й надалі дотримувати обмежувальних заходів.  

Нагадаємо, цьогоріч через пандемію нового коронавірусу в школах запровадили дистанційне навчання. Зокрема, 6 квітня на 11 телеканалах України розпочалися уроки онлайн. Над проєктом "Всеукраїнська школа онлайн" працювали майже півсотні педагогів.  

У зв'язку з подовженням карантину дистанційне навчання у 2020 році триватиме до кінця навчального року, тобто до 31 травня. Після цього учні підуть на канікули, без проведення шкільної лінійки до останнього дзвоника. Випускні вечори у Міністерстві освіти та науки України теж радять не проводити. Свідоцтва та табелі про закінчення навчання учні отримають на електронну пошту. 

А от випускники шкіл отримають документи після ЗНО, яке раніше анонсували, що розпочнеться 25 червня. Відбудеться воно з дотриманням заходів безпеки: учасникам тестування будуть вимірювати температуру, а приміщення - дезинфікуватимуть. Перед цим, 15-17 числа, може відбутися пробне тестування. 

Абітурієнти, які цьогоріч вступають на контрактну форму навчання у вищі навчальні заклади, зможуть дистанційно подати увесь пакет документів, включно з оригіналами. Вступники, які пройдуть на бюджетні місця, мають особисто подати папери, але в певні години.  

У Міносвіти назвали дати проведення ЗНО — Економічні новини

У Міносвіти назвали дати проведення ЗНО — Економічні новини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація