Жінка-волонтер забезпечила українських десантників танками

У серпні на Донбасі загинув її чоловік Вадим, який вирушив на фронт добровольцем.

Волонтер Тетяна Ричкова з Дніпропетровська забезпечила підопічних десантників танками. А львівські винахідники розробили робото-танк для бійців в зону АТО.

Як вдалося перемогти систему і "вичавити" з Генштабу танкову роту, вона розповіла в ефірі проекту "Хоробрі серця" на каналі 1+1.

Десантники, яким допомагає Тетяна, використовують тільки легкі БМД. В той час як ворог, з яким доводиться мати справу, озброєний танками і "Градами". Тільки після того, як за справу взялася волонтер, десантників забезпечили постійною підтримкою танкової роти.

"Не завжди з хлопцями їздять механізовані бригади. Їздити на зачистки на БМД - небезпечно. Хоч я їх і обварила, це дуже важкий випадок... Тому я дуже довго ходила і діяла на нерви і в Генштабі, пану Муженко, Пушнякову, що мені потрібна танкова рота. Я їздила всюди за ними. Вони на полігон - я на полігон. Вони вже сказали, що я "дівчинка-танк". Але підписали зміни в штатний розклад", - розповіла про свою перемогу над системою волонтер.

Тепер танкова рота буде підтримувати десантників постійно. "У ВДВ не може бути танків, тому дають на постійне "придане" танкову роту", - пояснила Тетяна.

В мирному житті Тетяна - власниця пекарні. У серпні на Донбасі загинув її чоловік Вадим, який вирушив на фронт добровольцем.

Нагадаємо, що в Міноборони визнали, що волонтери забезпечують армію краще, ніж генерали.

Повʼязані теми:

Наступна публікація