Готовність №1: як правильно запобігати алергії

Готовність №1: як правильно запобігати алергії

Фото: pixabay.com

Не варто забувати про попередню профілактику захворювання.

Погода зробила величезну послугу для тих, хто страждає на алергію - відтермінувала її початок, але не скасувала.

Як повідомляється у сюжеті "Сніданку з 1+1", через холодну весну все, що мало вже відцвісти, ще ніяк не почне цей процес. Пух літає, однак концентрація інших алергенів певних рослин менша. Відтак, тополі свою роль ще виконають. Їхній пух, попри розповсюджену думку, рідко є алергеном. Він - переносник інших подразників.

Коли дихає людина, пух потрапляє в область слизової носу, очей із алергенами. Тому страждають від пуху і діти, і дорослі, і навіть домашні улюбленці. Не страждають хіба що голуби, які порпаються в ньому в пошуках їжі. Позбавитись від недуги можна не лише завдяки таблеткам та спреям, які тільки знімають симптоми, а й завдяки комплексному лікуванню в період, коли хвороба відступає.

Як підготуватись до сезону алергії

Як підготуватись до сезону алергії

Цей процес називається специфічною імунотерапією. В організм людини за допомогою спреїв, уколів, таблеток вводять алергени, на які той реагує. Тоді імунна система переналаштовується і не реагує на подразники.

Тому, якщо алергія взяла відтермінування через погоду, ви можете зробити попередню стабілізацію клітин організму. Її проводять винятково за призначенням лікаря після попередніх аналізів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація