Бойовики 81 раз обстріляли військових із різних видів зброї

Бойовики 81 раз обстріляли військових із різних видів зброї

Бойовики 81 раз обстріляли військових із різних видів зброї / Фото: Reuters

Найманці накривають вогнем опорні пункти сил АТО.

За минулу добу бойовики на Донбасі збільшили кількість обстрілів та 81 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Про це станом на п'ятницю, 5 лютого, інформує на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

Зокрема, неподалік Донецька ворог застосував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по українських укріпленнях в Мар'їнці, Авдіївці, Пісках, Опитному та на шахті Бутівка. По Красногорівці бойовики вели вогонь з міномету.

На Світлодарській дузі з великокаліберних кулеметів противник обстріляв українські позиції в Луганському.

В районі Горлівки обстрілам зі стрілецької зброї та гранатометів піддалися українські укріплення в Троїцькому та Верхньоторецькому.

 

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 05 лютого 2016 року:Минулої доби бойовики проросійських бандфор...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 4 лютого 2016 р.

Крім того, по опорних пунктах сил АТО в Зайцевому та Майорську, окрім гранатометів та стрілецької зброї, ворог знову вів інтенсивний вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм.

Також мінометному обстрілу піддалися українські позиції в Талаківці, на Маріупольському напрямку.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 4 лютого бойовики 81 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, 3 лютого - 55 разів, 2 лютого - 55 , 1 лютого - 56, 31 січня - 53 разів, 30 січня - 12 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація