Масовані атаки по Києву: в Міноборони назвали мету Росії

Масовані атаки по Києву: в Міноборони назвали мету Росії

Атаками по Києву окупанти хочуть посіяти страх серед людей / Фото: Associated Press

У столиці сили ППО працюють на високому рівні.

Протягом останнього часу Росія масованими ударами ракет та безпілотників по Києву намагається залякати цивільних громадян.

Таку думку в інтерв'ю польській агенції PAP висловила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, обстрілами української столиці Москва намагається посіяти страх серед мирного населення. Водночас Маляр наголошує, що країна-агресорка незмінно б'є по військовій та критичній інфраструктурі.

"Те, що ракети летять у бік Києва, звичайно, не випадково. Обстріл інфраструктури - це меседж: обстріли в серці Києва доказ, що моралі для Росії не існує", - наголосила представниця міністерства.

Маляр зауважує, що сили ППО працюють на найвищому рівні, знищуючи переважну більшість ворожих ракет і дронів. Втім, їх уламки несуть загрозу для життя людей.

"Ми не можемо передбачити, куди впадуть уламки. Вони уражають не лише багатоквартирні будинки, а й школи та дитячі садки. Тому хоча вони набагато менше, ніж на початку війни, але ми все ще зазнаємо втрат серед цивільного населення", - каже Ганна Маляр.

Як повідомлялося, армія РФ почала атакувати Київ балістичними ракетами. Зокрема, в ніч проти 1 червня удари завдавали саме цим озброєнням. Воно дуже підступне, бо час підльоту - лічені хвилини, адже швидкість балістичної ракети – тисячі кілометрів на годину, а відстань, звідки її запускали, невелика.

Читайте також:

Поліція показала шокувальне відео перших хвилин після вибухів у Києві 1 червня

Поліція показала шокувальне відео перших хвилин після вибухів у Києві 1 червня

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація