На Донеччині контррозвідка затримала військових-викрадачів пального

На Донеччині контррозвідка затримала військових-викрадачів пального

Фото: pixabay.com

Чоловіки намагались реалізувати близько двох тонн палива.

Військова контррозвідка затримала на гарячому військовослужбовців Збройних сил України, які розкрадали пальне, призначене для військової техніки, задіяної в операції Об’єднаних сил.

"Військовою контррозвідкою СБУ та Нацполіцією України за сприяння військової служби правопорядку зі складу Об’єднаних сил викрито та на гарячому затримано військовослужбовців ЗСУ, які зливали пальне з бензовозів на нелегальному пункті скупки ПММ, організованому у гаражі мешканцем смт Очеретине Донецької області”, – йдеться в повідомленні прес-центру ООС.

За попередньою інформацією, військові, з метою власного збагачення, намагались реалізувати близько двох тонн палива.

"Враховуючи те, що окрім матеріальних збитків розкрадання ПММ негативно впливає на боєздатність ОС, а також можливу участь у протиправній діяльності командирів затриманих військовослужбовців, кількість фігурантів справи може збільшитись, а їхні дії кваліфіковані за іншими статтями Кримінального кодексу України”, – повідомили у штабі.

Дружківським ВП ГУ Нацполіції в Донецькій області розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 410 КК України – “Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем”.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Нагадаємо, за минулу добу, 29 липня, бойовики ОРДЛО 30 разів відкривали вогонь по українських позиціях на Донбасі, в результаті чого одного бійця ЗСУ було поранено. Бойовики не застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Повʼязані теми:

Наступна публікація