ООН закликає донорів профінансувати гуманітарну допомогу Україні

ООН закликає донорів профінансувати гуманітарну допомогу Україні

Фото: Голос Америки

Окрім того, організація закликає не руйнувати критично важливу інфраструктуру Донбасу.

ООН закликала донорів профінансувати у повному обсязі гуманітарну допомогу Україні. Напередодні речник генсека організації Стефан Дюжжарик повідомив, що із 168 мільйонів доларів, які ООН і гуманітарні партнери запросили для допомоги східним регіонам України, наразі виділено трохи більше 9-ти, тобто 5,5%.

Про це пише Голос Америки.

Дюжжарик повідомив, що нещодавні обстріли пошкодили лінію електропередач поблизу Південно-Донбаського водогону. Це перервало водопостачання для понад мільйона людей у 50 населених пунктах по обидва боки контактної лінії.

"Хоча пошкодження ліній електромереж швидко відремонтували, ми закликаємо всі сторони не завдавати ударів по критично важливій інфраструктурі з водопостачання на сході України. А також закликаємо забезпечити допомогою тим, хто її потребує", - сказав Дюжжарик.

Водночас, нині заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован повідомив, що Україна може отримати додаткове фінансування у розмірі понад 2,5  млрд доларів.

Нагадаємо, що у РФ вважають останні дії Києва на Донбасі піар-ходом. Таку заяву 8 квітня зробив заступник керівника адміністрації президента Росії Дмитро Козак.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація