Полторак розкрив більшe подробиць про початок нового формату дeокупації Донбасу

Полторак розкрив більшe подробиць про початок нового формату дeокупації Донбасу

Фото: Reuters

Операція буде відбуватись під керівництвом Об'єднаних сил.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що наприкінці квітня на Донбасі завершиться антитерористична операція і почнеться новий формат під керівництвом Об'єднаних сил.

Про це повідомляє BBC.

Полторак сказав, що Міністерство вже підготувало органи військового управління, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях. Також він повідомив, що вже були проведені навчання і наразі здійснюється передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин і їх заміна.

Як зазначається, новою операцією керуватиме командувач Об'єднаних сил, президент його вже призначив - це Сергій Наєв. Як повідомив Полторак, командувач Об'єднаних сил управлятиме підготовкою і керівництвом всіх сил оборони - не тільки ЗСУ, а й СБУ, поліції, Нацгвардії, прикордонників. Його основне завдання - "звільнити територію від окупантів та захистити територіальну цілісність України".

До цього Наєв був начальником штабу - першим заступником командувача Сухопутних військ ЗСУ. 2016 року командував військами оперативного командування "Схід". Він розпочав військову кар'єру командиром взводу. Після призначення Петро Порошенко сказав, що бачив його на фронті, в АТО, і  переконаний, що його рівень підготовки та досвід  дозволять якісно та відповідально керувати силами оборони.

Також міністр оброни розповів, чи зміниться чисельність українських сил на Донбасі. "Все буде залежати від обстановки", - сказав він. Так, якщо на першому етапі це буде операція зі стабілізації, то достатньо буде і тієї кількості, що є зараз. Якщо ж ситуація буде ускладнюватися або ухвалять рішення щодо звільнення території – тоді кількість особового складу необхідно буде збільшувати.

Полторак заявив, що полегшиться життя цивільних в зоні конфлікту, бо вони будуть чітко розуміти, від кого залежать рішення і що є вертикаль управління територіями.

Нагадаємо, на окупованому Донбасі 30 квітня розпочнеться новий етап – операція Об'єднаних сил. Точну дату операції назвав президент України Петро Порошенко. Це стало можливо завдяки ухваленому закону про деокупацію Донбасу – "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", який президент підписав 20 лютого.

Порошенко під час візиту на Донбас оголосив про зміни в АТО

Порошенко під час візиту на Донбас оголосив про зміни в АТО

Повʼязані теми:

Наступна публікація