Терористи "ДНР" зібралися відновити донецький аеропорт

Терористи "ДНР" зібралися відновити донецький аеропорт

У січні українські військові вийшли з аеропорту / Фото: Getty Images

Бойовики захотіли розвивати вантажну авіацію.

У терористичній організації "ДНР" заговорили про відновлення Міжнародного аеропорту "Донецьк" імені С. Прокоф'єва. Так званий "начальник відділу цивільної авіації міністерства транспорту" Павло Туревський заявив, що перший час аеропорт зможе щодня приймати близько 10 літаків.

"Ми припускаємо, що після виконання робіт із відновлення аеродромного і аеропортного комплексу спочатку зможемо приймати 5-6 рейсових повітряних суден в день і стільки ж літаків бізнес-авіації", — цитує його пропагандистський сайт бойовиків "ДАН".

Терористи зібралися розвивати вантажну авіацію. Один з перонів повітряної гавані практично уцілів, тому після ремонту зможе приймати літаки, сказав "міністр".

"Один з трьох перонів практично цілий, в ньому стирчить тільки одна "градина", і на першому етапі аеропорт зможе працювати в режимі "з коліс на колеса". Тобто: сідає борт, під'їжджають автомобілі і забирають вантаж", — сказав Туревський.

242 дні оборони Донецького аеропорту

242 дні оборони Донецького аеропорту

Нагадаємо, в районі аеропорту не припиняються сутички бойовиків з українськими військами. У січні українські військові вийшли з аеропорту. Новий і старий термінал, вежа управління були повністю знищені. Частині бійців вдалося покинути аеропорт, частина потрапила в полон бойовиків. "Кіборги" захищали аеродром 242 дні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація