У зоні АТО обмежили пересування волонтерів

У зоні АТО обмежили пересування волонтерів

Фото: УНІАН

Бійці на блокпостах кажуть, що мають наказ не пропускати волонтерів.

У соцмережах поширюється інформація, що українським силовикам надійшов наказ не пропускати автомобілі волонтерів через блокпости у зоні АТО.

Зокрема, керівник мобільної інструкторської групи "Марусині ведмеді" ВДВ Збройних сил України Маруся Звіробій повідомила на своїй сторінці у Facebook, що завантажені допомогою машини стоять під Слов'янськом та Краматорськом.

"На блокпостах наказ - волонтерів не пропускати… Це цитата з розмови між бійцями блокпосту та волонтерами", - наголосила вона.

Своєю чергою письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан розповів, що також із групою музикантів стоїть на блокпосту у Слов'янську і припустив, що їх не пропускають через блокаду.

Водночас відома полтавська волонтерка Вікторія Мірошниченко, посилаючись на джерела у главку, запевнила, що "жодного наказу чи то усного, чи то письмового немає".

"Є наказ про посилену перевірку документів та документів на зброю (особлива увага стосовно людей у формі на цивільних номерах авто), у зв'язку з особливим положенням та роботою диверсійних груп! Стосовно того, що волонтерів не пропускають в зону АТО, на блоках офіційних наказів немає! Вимагайте офіційне підтвердження таких дій!" - заявила вона.

Тим часом у штабі блокади торгівлі з окупантами закликали волонтерів "розвантажуватись у Харкові чи інших містах за домовленістю, а далі допомогу будуть провозити з собою народні депутати України, на яких дії наказів АТЦ не розповсюджуються. Або домовлятись з військовослужбовцями, аби провезти далі допомогу".

Залізнична блокада на Донбасі триває вже понад місяць. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають добробати, адже вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога - не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих.

Раніше блокувальники заявили, що активісти перекриють бойовикам світло і воду, у разі, якщо терористи не виконають їхні умови щодо звільнення українських полонених.

Нардепам не вдалось переконати активістів припинити блокаду

Нардепам не вдалось переконати активістів припинити блокаду

Повʼязані теми:

Наступна публікація