Ударом по Новолуганському розбито дитсадок, гуртожиток і 20 будинків

Ударом по Новолуганському розбито дитсадок, гуртожиток і 20 будинків

Загострення на фронті пов’язують із виходом російських спостерігачів.

Після виходу російських спостерігачів за режимом припинення вогню з України, бойовики вдарили з "Градів" по Новолуганському. Обстріл стався близько 17:00 години, щонайменше три десятки ракет прилетіли з окупованої Горлівки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Серед місцевих жителів є поранені, двох жінок доправили до реанімації. У селищі горять будинки. "Виявлено 8 будинків з прямим влучанням снарядів: 3 з них згоріло, 2 погасили, 1 ще намагаються потушити. Постраждало 4 особи: дві жінки й два чоловіки. Їм надають допомогу у Бахмутській та Світлодарській лікарнях. Одна особа постраждала сильно – її наразі оперують. Є імовірність другого удару по селищу. Люди попереджені й перебувають в укритті", - повідомив через соцмережі голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. Згодом він повідомив, що пошкоджено заголом  20 будинків та гуртожиток, даху будівлі дитячого садку, перебиті лінії електропостачання.

Бойовики вдарили по Новолуганському з "Градів", є поранені місцеві жителі

Бойовики вдарили по Новолуганському з "Градів", є поранені місцеві жителі

У МВС України повідомили, що на місці події працюють поліцейські, які документують наслідки злочину та надають допомогу жителям. "Попередня правова кваліфікація – ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України. Станом на 18:40 відомо про чотирьох постраждалих, дві жінки та два чоловіка. В населеному пункті розгорнуто оперативний штаб, на місце події спрямовано додаткові наряди поліції", - повідомили у прес-службі міністерства.

За добу на передовій загинули троє українських воїнів. У Зайцевому бойовики поцілили просто у бліндаж – через вибух загинуло двоє закарпатців та один військовий з Чернігівщини, які служили у 128-й бригаді. Ще восьмеро бійців зазнали поранень на Світлодарській дузі. Штаб АТО прогнозує посилення тиску бойовиків у зв’язку з рішенням Росії вивезти своїх військових зі спільного центру координації та припинення вогню.

Повʼязані теми:

Наступна публікація