Український суд відпустив на свободу екс-"міністра ЛНР"

Український суд відпустив на свободу екс-"міністра ЛНР"

Український суд відпустив на свободу екс-"міністра ЛНР"

Фото: Facebook/Ольга Решетилова

У суді Баранов і його захист довели, що "міністром" він став вимушено під дулами автоматів.

Кремінський районний суд Луганської області виправдав Сергія Баранова, який в "ЛНР був міністром вугільної промисловості і енергетики".

Головним аргументом стало те, що сторона звинувачення не надала достатньо доказів причетності Баранова до створення терористичної угруповання, повідомляє "5 канал".

У суді Баранов і його захист довели, що "міністром" він став вимушено під дулами автоматів.

"Суд судив Баранова Сергія Олександровича за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України. Визнати винним і виправдати за недоведеністю вчинення ним цих кримінальних правопорушень", - зачитав рішення суддя Кремінського районного суду Валерій Ковальов.

При цьому прокурори вимагали позбавити волі підсудного на 10 років. Прокуратура вже заявила, що буде оскаржувати це рішення в апеляційному суді.

Зазначається також, що за 26 місяців слідчих дій та перебування за ґратами двічі змінювалися прокурори і чотири рази - склад суддівської колегії.

"У травні-червні 2014 року Баранов призначений на посаду "міністра вугільної промисловості, палива та енергетики" "ЛНР". Після чого приступив до виконання обов'язків незаконного органу влади "ЛНР". Які виконував до липня-серпня 2014 року", – зауважив прокурор Луганської обласної прокуратури Андрій Ковальов.

Таким чином, після двох років та двох місяців перебування у слідчому ізоляторі Сергій Баранов із зали суду вийшов на свободу. Прокуратура вже заявила, що оскаржуватиме рішення в апеляційному суді.

Нагадаємо, раніше на Луганщині затримали інформатора бойовиків терористичної організації "ЛНР". Зокрема, він упродовж червня - листопада 2016 року за завданням бойовиків збирав та передавав інформацію про місця дислокації, переміщення військової техніки і особового складу підрозділів АТО. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація