В Мережі з'явилося відео відвідин Надією Савченко полонених

В Мережі з'явилося відео відвідин Надією Савченко полонених

Фото: УНІАН

Савченко вдалося поговорити з шістьма українцями

У мережі з'явилося відео зустрічі народного депутата Надії Савченко з українськими військовими, які знаходяться в полоні у бойовиків.

Відповідні відеокадри опубліковані в Youtube одним з журналістів, який перебував на непідконтрольній Україні території.

Зокрема на них видно, що Савченко вдалося поговорити з шістьма українцями, які перебувають у в'язниці сепаратистів в Макіївці. Нардеп оглянула камери ув'язнення, а також поцікавилася умовами утримання українців.

"Тримайтеся, хлопці ... ви скоро будете вільні", - сказала Савченко військовополоненим.

За підсумками візиту вона зробила коротку заяву для преси, в якому закликала лідерів "нормандського формату" (Росія, Україна, Франція, Німеччина) провести обмін всіх на всіх.

"Я прошу українців і весь світ підтримати наших хлопців так, як свого часу підтримували мене, коли я перебувала у в'язницях Кремля", - додала вона.

Нагадаємо, Савченко зазначила, що вона перебувала у захопленому бойовиками "ДНР" Донецьку з гуманітарною місією. Основна її мета – відвідати українських полонених та передати їм гуманітарну допомогу. За словами депутата, стан здоров'я багатьох із заручників важким та потребує негайної та кваліфікованої медичної допомоги, а життя деяких з них є під загрозою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація