BMW Z4 планує скласти конкуренцію Porsche Boxster

Баварці презентували серійну версію родстера в Каліфорнії.

В рамках виставки елегантності Pebble Beach компанія BMW представила серійну версію родстера Z4 з м'яким дахом і на 50 кг легше попередника. Як і передбачалося, родстер практично не відрізняється від концептуальної версії, показаної минулого року на тому ж фестивалі.

Зате тепер ми точно знаємо, що у новинки колісна база коротше, ніж у попередника, а під капотом будуть присутні 2,0-літровий чотирициліндровий бензин в різних виходах потужності і представлена версія M40i з 3-літровим бензиновим двигуном з шістьма циліндрами потужністю 340 к.с. і розгоном до перших 100 км/год за 4-5 секунд. До того ж він оснащений електронним управлінням демпферами, модернізованими спортивними гальмами M і диференціалом M Sport. Плюс до всього Z4 буде мати розподіл ваги 50:50.

У перспективі виробник викотить гібридну версію з додатковим модулем, а трохи пізніше з'явиться "заряджена" версія M, яка, на думку представників компанії, складе конкуренцію Porsche 718 Boxster.

У салоні BMW Z4 значно еволюціонував і радує повністю цифровою панеллю приладів та інформаційно-розважальною системою останнього покоління. Звичний поворотний контролер iDrive монтується в центральному тунелі поруч з контролером, що може бути автоматичною коробкою передач з вісьмома швидкостями.

У продажу родстер з'явиться наступної весни, але поки про ціни компанія не повідомляє.

Нагадаємо, що під час дорожніх тестів був помічений BMW 8-Series Gran Coupe. У перспективі він складе конкуренцію Mercedes CLS AMG GT 4-door і Porsche Panamera. Попередньо дебют нової моделі відбудеться на початку 2019 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація