Савченко розкритикувала Геращенко за затягування перемовин щодо полонених

Савченко розкритикувала Геращенко за затягування перемовин щодо полонених

Надія Савченко / Фото: Reuters

На її думку, домовлятися про звільнення мають рідні, а не політики.

Нардеп від "Батьківщини" Надія Савченко вважає першого віце-спікера Верховної Ради Ірину Геращенко однією з тих персон, які затягують перемовини щодо обміну полоненими.

Про це вона сказала в інтерв'ю BBC Україна.

"Ми з нею спілкувались, але не знайшли точок дотику. Саме такі люди, як Ірина Геращенко, саме такими методами, якими вони діють, затягуються перемовини", - сказала парламентар.

"Раніше на Донбасі людей можна було міняти легше, доки за це не взялись політики. Тому це треба збити з політичного рівня, щоб цим займались рідні та переговорники", - уточнила колишня полонена Кремля.

Савченко вважає, що набагато ліпшими перемовниками були б саме жінки, а не чоловіки, однак власне Геращенко вона не бачить у цьому процесі.

"Я чула заяву представника СБУ Юрія Тандіта, що президент - єдиний перемовник з визволення військовополонених на Донбасі. Якщо він єдиний, то особисто має їздити туди та домовлятись. Туди ще Медведчук їздить, тому я просто двох чоловіків поміняла б на двох жінок, без Геращенко", - сказала вона.

"Мудрість чоловіків, коли йдеться про людське життя, не така. А от біль матерів - це інше, жінки швидше порозуміються", - переконана депутат.

Савченко також зауважила, що механізм звільнення полонених - занадто довгий.

"Людей у нас звільняють через суди, спочатку звинувативши їх та засудивши. Так, як у нас іде АТО, то президент має право своїм наказом звільняти людей в 24 години на обмін за мінськими домовленостями. Треба видавати указ президента про звільнення таких-то бійців для обміну на наших бійців. Не треба проводити все це через суди", - вважає депутат.

Савченко знову голодує та пропонує Україні першою віддати полонених сепаратистів

Савченко знову голодує та пропонує Україні першою віддати полонених сепаратистів

Нагадаємо, раніше Савченко ініціювала акцію "Не кидай своїх", яка відбулася під Адміністрацією президента України Петра Порошенка: на мітинг зібралися родичі та знайомі військовополонених, які вимагали пришвидшити їхнє звільнення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація