Ферментований буряковий квас: напій для довгожителя

Ключі до довголіття – навколо нас, треба лише знати про них й ефективно використовувати.

Як геніальне все просте, так і ключі до довголіття – навколо нас, лише треба знати про них й ефективно використовувати. Взаємозв'язок людини та всього, що її оточує, величезний. От, скажімо, буряк. Чи часто ми вживаємо його? І як? У борщі?

А рецепти є в тисячолітній історії, лише "приправити" їх треба сучасною наукою. Тому відсьогодні в нашому раціоні буде дивовижний, в прямому сенсі цього слова, цілющий напій – ферментований буряковий квас. Ні, не той, який настояний на цукрі чи хлібних шкірочках.

Буряк вже сам по собі містить багато цукру, через що його обмежують в раціоні людей, у яких підвищений рівень цукру в крові та діабетикам. А цей напій цукру не містить, оскільки його повністю з'їдають корисні лактобактерії, які починають масово наповнювати квас.

І от тепер – про суть користі для здоров'я та довголіття.

КВАС: 

  • Наповнений пробіотиками (корисними бактеріями), які нормалізують баланс та сприяють різноманітності бактерій у кишечнику. Бо чим різноманітніші мікроорганізми живуть в нашому кишечнику, тим молодшими ми є, тим здоровіші ми фізично, психічно та емоційно.
  • Має вищу біодоступність (засвоюваність) для цінних фітонутрієнтів, зокрема, бетаїну, молочнокислих бактерій та природних ферментів, які покращують травлення їжі та її засвоєння. Молочнокислі бактерії посилюють кишечний бар'єр (своєрідний шлагбаум) та не пропускають у кров токсини, канцерогени, віруси, хвороботворні мікроорганізми.
  • Нормалізує тиск крові завдяки природним нітратам, які перетворюються на оксид азоту в організмі. Оксид азоту допомагає розслабити і розширити судини, покращуючи кровообіг (от вам і природній аналог нітрогліцерину).
  • Підвищує стійкість організму під час вправ на 16% і поліпшує м'язову силу у людей з серцевою недостатністю на 13%. Це важливо, оскільки убезпечує організм від перетренування та виснаження.
  • Фітонутрієнт бетаїн, якого багато саме в буряці, допомагає зменшити запалення в організмі і має потужні протиракові властивості (особливо це стосується підшлункової залози, молочної та простати).
  • Посилює детоксикаційну функцію печінки. Це відбувається завдяки без перебільшення унікальному поєднанню вітаміну С, клітковини, пектину, калію, марганцю, бетаїну та сірки. Традиційно буряки цінувались за їхню здатність очищати кров і печінку.
  • Завдяки фолієвій кислоті може знизити ризик інсульту та є необхідним у харчуванні вагітних, тому що знижує ризик вроджених дефектів.

РЕЦЕПТ БУРЯКОВО-МАЛИНОВО-ПОЛУНИЧНО-ГРУШЕВО-ІМБИРНОГО КВАСУ

  • 1 літр фільтрованої (!) води (нефільтрована може містити хлор, що зведе нанівець всю користь продукту).
  • 2 буряки миємо, очищаємо і нарізаємо кубиками. Терти не потрібно, бо вивільняється багато цукру і псується смак напою.
  • 1 неповна чайна ложка морської солі (її розчинити у воді і залити нарізані буряк, ягоди і фрукт).
  • Жменя ягід (дають гарний колір, аромат і присмак). У мене полуниця і малина. Можна трохи потиснути до виділення соку.
  • Шматочок імбиру.
  • 1 груша. Теж дає аромат і покращує молочнокисле бродіння.

Буряковий квас, для блогів
facebook.com/Оксана Скиталінська

Витримуємо за кімнатної температури (не в теплоті!), весь час струшуючи чи помішуючи, знімаючи пінку.

Вживаємо на третій день. Зберігаємо у холодильнику, доливаючи воду (2-3 рази можна зилити).

От прочитали ви це все, так цікаво і незвично, а кому ж він корисний?

1. Всім: і дітям, і дорослим, і здоровим, і хворим – все залежить від дози. Для діток – менше, для тих, хто має хронічні запальні захворювання органів травлення у стадії загострення – також менше. Всім іншим – 1 склянки на день (або на ніч) буде достатньо.

2. Особливо потрібний:

- людям із хронічними хворобами, запаленнями, ослабленим та втомленим;

- тим, хто проходить курс хіміотерапії та променевої терапії (починати з 1 чайної ложки);

- під час та після курсу антибіотикотерапії;

- у разі алергійних захворювань;

- у разі шкірних проблем;

- для профілактики передчасного старіння.

Життя прекрасне і варте того, щоб його зберегти якомога довше!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook та стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Наступна публікація