Курячі фрикадельки зі шпинатом на пару

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Ця страва — ідеальний варіант легкої вечері для робочих буднів.

Дуже прості та швидкі у приготуванні дієтичні фрикадельки, які ще й дуже смачні. На створення цього рецепту мене надихнула моя фітнес-тренер Анна Мельник. Вона готує подібні, щоправда, не знаю, які пропорції інгредієнтів у неї, але вони мають дуже схожий вигляд.

Це ідеальний варіант фітнес-вечері для робочих буднів. Все закинули у блендер, змололи, скрутили фрикадельки і варите без нагляду на пару, доки готуєте якийсь поживний салат чи простий гарнір до них. Такі курячі фрикадельки зі шпинатом смачні і в холодному вигляді. Їх можна брати з собою в дорогу чи на роботу.

По суті, м'ясо для фрикадельок може бути будь-яке. Однаково буде смачно з телятиною, кроликом чи індичатиною й звичайно ж зі свининою. З останньою напевно було б найсмачніше, але вона жирніша. Єдине, не раджу використовувати баранину та яловичину. Вони мають надто інтенсивний смак для решти складників у фрикадельках.

За бажанням, такі фрикадельки можна робити й без шпинату. Просто його пропустивши. Чи додати якусь ароматну зелень. Підозрюю, що дуже смачно буде з базиліком чи з кінзою (я її обожнюю і робила б з нею усе).

Якщо немає пароварки, курячі фрикадельки зі шпинатом можна і спекти у розігрітій до 180ᵒС духовці. Страва й далі буде дієтичною, лише, може, трішки сухішою.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого м'яса з грудок, порізати великими шматочками;
  • 100 г свіжого чи мороженого шпинату, посікти, морожений шпинат розморозити;
  • 40 г сиру пармезан, дрібно натерти;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. гранульованого часнику;
  • 1 яйце.

Приготування покроково:

1) Усі інгредієнти окрім шпинату помістити в чашу блендера й збити до однорідності. Додати шпинат і ще раз збити.

Фрикадьльки, для блогів_1
picantecooking.com

2) Вологими руками сформувати курячі фрикадельки та викласти їх у пароварку зберігаючи дистанцію поміж ними.

Фрикадьльки, для блогів_2
picantecooking.com

3) Варити курячі фрикадельки у пароварці до готовності, 15-20 хвилин. Під час проколювання повинен витікати прозорий сік або температура всередині фрикадельки повинна сягнути 70°C.

Фрикадьльки, для блогів_3
picantecooking.com

4) Дістати фрикадельки з пароварки та подавати одразу ж.

Фрикадьльки, для блогів_4
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції