Курячий рулет з гарбузом і родзинками

Курячий рулет з гарбузом і родзинками

Фото: klopotenko.com\ТСН.ua

У цій страві незвичайна і абсолютно приголомшлива начинка, яка надає рулету трохи пікантної солодкості.

Скажу вам чесно, що я з дитинства недооцінював м’ясні рулети. Вони супроводжували нас на будь-якому святі, будь то домашній стіл або бенкет в ресторані. Але з недавніх пір я знайшов свій ідеальний рецепт, який, впевнений, сподобається і вам. По-перше, у нього незвичайна технологія приготування, а по-друге, абсолютно приголомшлива начинка, яка надає рулету трохи пікантної солодкості. Давайте приготуємо.

Час підготовки — 25 хвилин.

Час приготування — 1 година.

Час на охолодження — 2-3 години.

Інгредієнти:

  • куряче філе — 1 шт.;
  • гарбуз — 200 г;
  • гірчиця (французька у зернах) — 1 ст. л.;
  • лимон (цедра і сік) — ½ шт.;
  • родзинки (темні або світлі за бажанням) — 1 ст. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • сіль та перець за смаком.

Приготування:

1. Куряче філе очистіть від зайвого жиру і плівок. Розріжте філе уздовж, не прорізаючи до кінця 1-2 см. Розкрийте його "книжкою" (або "метеликом").

Фото: klopotenko.com

2. Накрийте м'ясо харчовою плівкою, щоб під час відбивання шматочки філе не розліталися на всі боки і не прилипали до молотка. Відбийте філе молотком до товщини 0,5 см.

Фото: klopotenko.com

3. Зніміть плівку, посоліть і поперчіть філе за смаком з двох боків. Потім змастіть філе французькою гірчицею в зернах.

Фото: klopotenko.com

4. Гарбуз натріть на великій тертушці та рівномірно розподіліть поверхнею відбитого філе. Полийте медом.

Фото: klopotenko.com

5. Розкладіть зверху родзинки. Натріть цедру лимона і посипте нею філе, щедро збризніть соком лимона.

Фото: klopotenko.com

6. Обережно згорніть рулет з вузького краю, намагаючись зробити його досить щільним.

Фото: klopotenko.com

7. Оберніть його харчовою плівкою в 5-6 шарів і зв'яжіть кінці, щоб вийшло герметичне упакування рулету в формі цукерки.

Фото: klopotenko.com

8. Викладіть рулет у форму для запікання і залийте водою так, щоб вона повністю покрила рулет. Якщо рівня в формі для цього не вистачає, то потрібно накрити її фольгою, щоб харчова плівка не розплавилася.

Фото: klopotenko.com

9. Поставте форму до духовки з температурою 160 градусів на 1 годину.

Фото: klopotenko.com

10. Готовий рулет дістаньте з води і поставте під гніт до повного охолодження, приблизно на 2-3 години.

Фото: klopotenko.com

11. Вийміть вистиглий рулет з плівки і наріжте порційними шматочками. Під час подавання можна прикрасити рулет листочками чебрецю (за бажанням).

Фото: klopotenko.com

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com, а також в ефірі Cніданку з 1+1 і Сніданок. Вихідний

Повʼязані теми:

Наступна публікація