Ванільний полуничний пиріг

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Якщо ви хочете урізноманітнити "полуничне меню", такий пиріг стане чудовою можливістю спробувати щось нове.

Це той вид випічки, який можна віднести до класики американської кухні, а готується він досить швидко і без особливих турбот навіть після важкого робочого дня. В результаті виходить щось середнє між кексом і пирогом. А робити його можна з дітьми, які отримають особливе задоволення від викладання полуниці в тісто. 

40 г борошна в рецепті можна замінити на какао — тоді вийде шоколадний кекс-пиріг. А замість ванільного екстракту, можна додати корицю — з полуницею вона не менш добре поєднується, ніж з яблуками.

Як бачите, все дуже просто і особливих нюансів у приготуванні немає. Єдиний важливий момент — після додавання борошна тісто мішати слід недовго, як у випадку практично з усіма кексами і бісквітами, тоді пиріг буде більш ніжним.

Особисто мені до таких видів пирогів завжди не вистачає крему. Тому я подаю їх зі збитими з цукром і ваніллю вершками після того, як пиріг охолоне. А ось до теплого буде дуже доречною кулька ванільного морозива.

Для приготування пирога розміром 18х30 можна використовувати круглу форму 26 см і 24 см.

Інгредієнти:

  • вершкове масло кімнатної температури — 100г;
  • цукор — 200 г (+ 2 ст.л для посипання);
  • борошно — 230 г;
  • розпушувач — 1/2 ч.л.;
  • сіль — щіпка;
  • яйце — 1шт;
  • молоко — 120 мл;
  • ванільний екстракт або ванільний цукор;
  • полуниця — 500 г;
  • цукрова пудра для посипання.

Для крему:

  •  вершків 30 % — 200 мл;
  • цукор — 70 г;
  • ванільний екстракт або ванільний цукор.

Для початку необхідно розігріти духовку до 170 градусів. Роз'ємну форму для тортів застелити пергаментом, а краї змастити тонким шаром вершкового масла.

Масло збити з цукром. Додати яйце, молоко, ванільний екстракт і збивати далі. В окремому посуді змішати борошно, сіль і розпушувач. Постійно мішаючи тісто, поступово підсипати борошно до повного змішування інгредієнтів.

Тісто перекласти в підготовлену форму і викласти у довільному порядку полуницю. Щедро посипати поверхню полуничного пирога цукром. Поставити форму в розігріту духовку. Пекти 40-50 хвилин (залежно від духовки), зубочистка, встромлена в центрі, повинна виходити сухою.

Дістати пиріг з духовки і залишити на 10-15 хвилин трохи охолонути. Провести ножем всередині уздовж боків форми, щоб пиріг легше відходив, дістати його і перекласти на тацю для сервірування.

Вершки збити до напівстійких піків. Продовжуючи збивати, порціями ввести цукор і ванільний екстракт або ванільний цукор і збити вже до піків гострих.

Перед подачею посипати полуничний пиріг цукровою пудрою. Подавати в теплому або холодному вигляді з щедрою порцією збитих вершків або морозива. Смачного!

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар

Вибір редакції