Ванільний полуничний пиріг

Якщо ви хочете урізноманітнити "полуничне меню", такий пиріг стане чудовою можливістю спробувати щось нове.

Це той вид випічки, який можна віднести до класики американської кухні, а готується він досить швидко і без особливих турбот навіть після важкого робочого дня. В результаті виходить щось середнє між кексом і пирогом. А робити його можна з дітьми, які отримають особливе задоволення від викладання полуниці в тісто. 

40 г борошна в рецепті можна замінити на какао — тоді вийде шоколадний кекс-пиріг. А замість ванільного екстракту, можна додати корицю — з полуницею вона не менш добре поєднується, ніж з яблуками.

Як бачите, все дуже просто і особливих нюансів у приготуванні немає. Єдиний важливий момент — після додавання борошна тісто мішати слід недовго, як у випадку практично з усіма кексами і бісквітами, тоді пиріг буде більш ніжним.

Особисто мені до таких видів пирогів завжди не вистачає крему. Тому я подаю їх зі збитими з цукром і ваніллю вершками після того, як пиріг охолоне. А ось до теплого буде дуже доречною кулька ванільного морозива.

Для приготування пирога розміром 18х30 можна використовувати круглу форму 26 см і 24 см.

Інгредієнти:

  • вершкове масло кімнатної температури — 100г;
  • цукор — 200 г (+ 2 ст.л для посипання);
  • борошно — 230 г;
  • розпушувач — 1/2 ч.л.;
  • сіль — щіпка;
  • яйце — 1шт;
  • молоко — 120 мл;
  • ванільний екстракт або ванільний цукор;
  • полуниця — 500 г;
  • цукрова пудра для посипання.

Для крему:

  •  вершків 30 % — 200 мл;
  • цукор — 70 г;
  • ванільний екстракт або ванільний цукор.

Для початку необхідно розігріти духовку до 170 градусів. Роз'ємну форму для тортів застелити пергаментом, а краї змастити тонким шаром вершкового масла.

Масло збити з цукром. Додати яйце, молоко, ванільний екстракт і збивати далі. В окремому посуді змішати борошно, сіль і розпушувач. Постійно мішаючи тісто, поступово підсипати борошно до повного змішування інгредієнтів.

Тісто перекласти в підготовлену форму і викласти у довільному порядку полуницю. Щедро посипати поверхню полуничного пирога цукром. Поставити форму в розігріту духовку. Пекти 40-50 хвилин (залежно від духовки), зубочистка, встромлена в центрі, повинна виходити сухою.

Дістати пиріг з духовки і залишити на 10-15 хвилин трохи охолонути. Провести ножем всередині уздовж боків форми, щоб пиріг легше відходив, дістати його і перекласти на тацю для сервірування.

Вершки збити до напівстійких піків. Продовжуючи збивати, порціями ввести цукор і ванільний екстракт або ванільний цукор і збити вже до піків гострих.

Перед подачею посипати полуничний пиріг цукровою пудрою. Подавати в теплому або холодному вигляді з щедрою порцією збитих вершків або морозива. Смачного!

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Залиште свій коментар